Cisco Support Community
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Announcements

Welcome to Cisco Support Community. We would love to have your feedback.

For an introduction to the new site, click here. And see here for current known issues.

New Member

Forward state - MAC not built

Hello,

I faced multicast routing problem - There is no multicast UDP stream toward host, allthought all igmp Joins/Reports/Leaves from the host are correct.

This is cisco 7609 ip mroute debug showing the situation:

369144: Nov 15 15:03:07.370 MSK: IGMP(0): Received v2 Report on Vlan176  from 10.XXX.XX.184 for 239.XXX.XX.46

369145: Nov 15 15:03:07.370 MSK: IGMP(0): Received Group record for  group 239.XXX.XX.46, mode 2 from 10.XXX.XX.184 for 0 sources

369146: Nov 15 15:03:07.370 MSK: IGMP(0): Updating EXCLUDE group timer  for 239.XXX.XX.46

369147: Nov 15 15:03:07.370 MSK: IGMP(0): MRT Add/Update Vlan176 for  (*,239.XXX.XX.46) by 0

369148: Nov 15 15:03:07.370 MSK: MRT(0): Update (*,239.XXX.XX.46), RPF   /0.0.0.0

369149: Nov 15 15:03:07.370 MSK: MRT(0): Update Vlan176/239.XXX.XX.46 in  the olist of (*, 239.XXX.XX.46), Forward state - MAC not built

369150: Nov 15 15:03:07.370 MSK: MRT(0): Update Vlan176/239.XXX.XX.46 in  the olist of (172.XX.XXX.3, 239.XX.XX.46), Forward state - MAC not built

Any ideas?

3 REPLIES
Hall of Fame Super Blue

Forward state - MAC not built

Could be a number of things.

Are you using sparse or dense mode ?

Can you post the output of "sh ip mroute" from all the L3 devicees between the source and the receiver ?

Have you checked that the TTL of the multicast stream is high enough to account for all the L3 hops the stream has to go across ?

Jon

New Member

Forward state - MAC not built

Hello Jon,

1. Sparse-mode configured.

2. Sh ip mroute output - router A

(*, 233.XX.XX.1), 6w3d/00:03:03, RP 82.199.119.9, flags: SJC

  Incoming interface: Null, RPF nbr 0.0.0.0

  Outgoing interface list:

    Te1/0/0.1101, Forward/Sparse, 5w3d/00:03:03

    Vlan156, Forward/Sparse, 6w1d/00:02:53

    Vlan72, Forward/Sparse, 6w3d/00:02:25

    Te1/0/1.1102, Forward/Sparse, 6w3d/00:03:00

    Vlan158, Forward/Sparse, 6w3d/00:02:53

(192.XXX.XX.22, 233.XX.XX.1), 5w5d/00:03:09, flags: TA

  Incoming interface: Vlan897, RPF nbr 0.0.0.0, RPF-MFD

  Outgoing interface list:

    Te1/0/0.1101, Forward/Sparse, 5w3d/00:03:03, H

    Vlan158, Forward/Sparse, 5w5d/00:02:57, H

    Te1/0/1.1102, Forward/Sparse, 5w5d/00:03:00, H

    Vlan72, Forward/Sparse, 5w5d/00:02:25, H

    Vlan156, Forward/Sparse, 5w5d/00:02:53, H

Sh ip mroute - router B

(*, 233.XX.XX.1), 7w0d/00:05:35, RP 82.199.119.9, flags: SJC

  Incoming interface: Te1/0/1.1102, RPF nbr 82.199.119.69, Partial-SC

  Outgoing interface list:

    Vlan176, Forward/Sparse, 15w1d/00:02:20, H

3.  TTL for groups 233.XX.XX.* in packets = 54

New Member

Forward state - MAC not built

Hi all,

I updated router's software from c7600s72033-advipservicesk9-mz.122-33.SRC3.bin to latest IOS available

(c7600s72033-advipservicesk9-mz.122-33.SRC6.bin) and after reload the problem disappeared.

I've no idea whether it was software issue or just reload issue.

1774
Views
0
Helpful
3
Replies