Cisco Support Community
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
cancel
Community Member

help on CATos

Hi,

We recently started having this error msg"

%SYS-2-MOD_INBANDTEST:Module 1 error detected ... testing

If we removed Sup2 standy card the error msg goes away.

We have replace the Sup2 card twice now and error msg does not go away.

Can someone help me on this

thanks.

Here and exemple of the error before removing the card

2010 Oct 12 21:30:07 est -04:00 %SYS-2-MOD_INBANDTEST:Module 1 error detected ... testing

2010 Oct 12 21:31:54 est -04:00 %SYS-2-MOD_INBANDTEST:Module 1 error detected ... testing

2010 Oct 12 21:33:42 est -04:00 %SYS-2-MOD_INBANDTEST:Module 1 error detected ... testing

2010 Oct 12 21:35:29 est -04:00 %SYS-2-MOD_INBANDTEST:Module 1 error detected ... testing

2010 Oct 12 21:37:16 est -04:00 %SYS-2-MOD_INBANDTEST:Module 1 error detected ... testing

2010 Oct 12 21:39:03 est -04:00 %SYS-2-MOD_INBANDTEST:Module 1 error detected ... testing

2010 Oct 12 21:40:50 est -04:00 %SYS-2-MOD_INBANDTEST:Module 1 error detected ... testing

2010 Oct 12 21:42:37 est -04:00 %SYS-2-MOD_INBANDTEST:Module 1 error detected ... testing

2010 Oct 12 21:44:25 est -04:00 %SYS-2-MOD_INBANDTEST:Module 1 error detected ... testing

2010 Oct 12 21:46:12 est -04:00 %SYS-2-MOD_INBANDTEST:Module 1 error detected ... testing

2010 Oct 12 21:47:59 est -04:00 %SYS-2-MOD_NOINBANDRESPONSE:Module 2 not responding over inband

2010 Oct 12 21:47:59 est -04:00 %SYS-2-MOD_INBANDTEST:Module 1 error detected ... testing

2010 Oct 12 21:49:46 est -04:00 %SYS-2-MOD_INBANDTEST:Module 1 error detected ... testing

2010 Oct 12 21:51:33 est -04:00 %SYS-2-MOD_INBANDTEST:Module 1 error detected ... testing

2010 Oct 12 21:51:41 est -04:00 %SYS-5-MOD_REMOVE:Module 2 has been removed

2010 Oct 12 21:52:21 est -04:00 %SYS-5-MOD_REMOVE:Module 2 has been removed

Mod Slot Ports Module-Type               Model               Sub Status

--- ---- ----- ------------------------- ------------------- --- --------

1   1    2     1000BaseX Supervisor      WS-X6K-SUP1-2GE     yes ok

2   2    2     1000BaseX Supervisor      WS-X6K-SUP1-2GE     yes standby

Mod Module-Name          Serial-Num

--- -------------------- -----------

1                        SAD03281469

2                        SAD03281099

Mod MAC-Address(es)                        Hw     Fw         Sw

--- -------------------------------------- ------ ---------- -----------------

1   00-d0-bc-e9-b6-8e to 00-d0-bc-e9-b6-8f 4.1    5.2(1)     6.3(7)

    00-d0-bc-e9-b6-8c to 00-d0-bc-e9-b6-8d

    00-d0-d3-03-d8-00 to 00-d0-d3-03-db-ff

2   00-d0-bc-e9-b3-a6 to 00-d0-bc-e9-b3-a7 4.1    5.2(1)     6.3(7)

    00-d0-bc-e9-b3-a4 to 00-d0-bc-e9-b3-a5

Mod Sub-Type                Sub-Model           Sub-Serial  Sub-Hw

--- ----------------------- ------------------- ----------- ------

1   L2 Switching Engine II  WS-F6020A           SAD03262640 2.0

2   L2 Switching Engine II  WS-F6020A           SAD03272395 2.0

Thanks

1 REPLY
Cisco Employee

Re: help on CATos

This message indicates that the module is not responding to the supervisor engine requests over the inband communication channel. This error can be caused by the following reasons:
* the supervisor engine being excessively busy
* spanning tree protocol loops
* ACLs and QoS policers throttlingdropping traffic over the inband communications channel
* port ASIC synchronization problems
* Switch Fabric Module problem

The most common reason, is insufficient insertion force, which can leave only certain pins touching or all which are only partially making contact.

You may want try to reseat the module 1 and make sure that is completely inserted in the chassis. You may also want to try to upgrade to the later 7.x code if you are hitting one/more of the following bugs:


CSCdx30232: Error messages regarding Module 2 not responding over inband. This is duplicate of CSCdw46041.
CSCdx03048: SYS-2-MOD_NOINBANDRESPONSE reported while INBAND. Duplicate of CSCdw46041
CSCdw46041: Redundant SUPs not failover when minor H/W problems happen. Resolved in 6.3(6), 7.1(2) and above

You can view these bugs from the bug toolkit, unless they are filed internally:
http://www.cisco.com/cgi-bin/Support/Bugtool/launch_bugtool.pl

Please rate this post if you found the content useful

244
Views
5
Helpful
1
Replies
CreatePlease to create content