Cisco Support Community
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Announcements

Welcome to Cisco Support Community. We would love to have your feedback.

For an introduction to the new site, click here. And see here for current known issues.

Highlighted
New Member

High latency with strange patrol

Dear experts

I have several AP´s working with WLC 4400 series. The workstation with Cisco PCI wifi cards detect high latency when I ping several servers. It´s strange because always is the same patrol of high latency. Each 20 sec 3 peaks of high latency in all workstation in differents areas. below sample. I wired connected the workstation and I don´t get high latency, only on wireless


Reply from 10.137.221.22: bytes=32 time<1ms TTL=126
Reply from 10.137.221.22: bytes=32 time<1ms TTL=126
Reply from 10.137.221.22: bytes=32 time<1ms TTL=126
Reply from 10.137.221.22: bytes=32 time=1ms TTL=126
Reply from 10.137.221.22: bytes=32 time=100ms TTL=126
Reply from 10.137.221.22: bytes=32 time<1ms TTL=126
Reply from 10.137.221.22: bytes=32 time<1ms TTL=126
Reply from 10.137.221.22: bytes=32 time<1ms TTL=126
Reply from 10.137.221.22: bytes=32 time<1ms TTL=126
Reply from 10.137.221.22: bytes=32 time=18ms TTL=126
Reply from 10.137.221.22: bytes=32 time=111ms TTL=126
Reply from 10.137.221.22: bytes=32 time<1ms TTL=126
Reply from 10.137.221.22: bytes=32 time<1ms TTL=126
Reply from 10.137.221.22: bytes=32 time<1ms TTL=126
Reply from 10.137.221.22: bytes=32 time<1ms TTL=126
Reply from 10.137.221.22: bytes=32 time=34ms TTL=126
Reply from 10.137.221.22: bytes=32 time=127ms TTL=126
Reply from 10.137.221.22: bytes=32 time<1ms TTL=126
Reply from 10.137.221.22: bytes=32 time<1ms TTL=126
Reply from 10.137.221.22: bytes=32 time<1ms TTL=126
Reply from 10.137.221.22: bytes=32 time<1ms TTL=126

I add that the ping is from worstation connected with wireless to other server connected to other SW. There are not firewall.in the middle just 2 routers with HRSP

I also launch ping to other server in the same network with the same high latency

Model of AP  AIR-LAP1242AG-E-K9 with 2.4 Ghz

I ping from Cisco SW to server and I get normal latency

Thanks in advanced

Everyone's tags (1)
2 REPLIES
New Member

Re: High latency with strange patrol

any help? thanks

Re: High latency with strange patrol

Dear experts

I have several AP´s working with WLC 4400 series. The workstation with Cisco PCI wifi cards detect high latency when I ping several servers. It´s strange because always is the same patrol of high latency. Each 20 sec 3 peaks of high latency in all workstation in differents areas. below sample. I wired connected the workstation and I don´t get high latency, only on wireless


Reply from 10.137.221.22: bytes=32 time<1ms TTL=126
Reply from 10.137.221.22: bytes=32 time<1ms TTL=126
Reply from 10.137.221.22: bytes=32 time<1ms TTL=126
Reply from 10.137.221.22: bytes=32 time=1ms TTL=126
Reply from 10.137.221.22: bytes=32 time=100ms TTL=126
Reply from 10.137.221.22: bytes=32 time<1ms TTL=126
Reply from 10.137.221.22: bytes=32 time<1ms TTL=126
Reply from 10.137.221.22: bytes=32 time<1ms TTL=126
Reply from 10.137.221.22: bytes=32 time<1ms TTL=126
Reply from 10.137.221.22: bytes=32 time=18ms TTL=126
Reply from 10.137.221.22: bytes=32 time=111ms TTL=126
Reply from 10.137.221.22: bytes=32 time<1ms TTL=126
Reply from 10.137.221.22: bytes=32 time<1ms TTL=126
Reply from 10.137.221.22: bytes=32 time<1ms TTL=126
Reply from 10.137.221.22: bytes=32 time<1ms TTL=126
Reply from 10.137.221.22: bytes=32 time=34ms TTL=126
Reply from 10.137.221.22: bytes=32 time=127ms TTL=126
Reply from 10.137.221.22: bytes=32 time<1ms TTL=126
Reply from 10.137.221.22: bytes=32 time<1ms TTL=126
Reply from 10.137.221.22: bytes=32 time<1ms TTL=126
Reply from 10.137.221.22: bytes=32 time<1ms TTL=126

I add that the ping is from worstation connected with wireless to other server connected to other SW. There are not firewall.in the middle just 2 routers with HRSP

I also launch ping to other server in the same network with the same high latency

Model of AP  AIR-LAP1242AG-E-K9 with 2.4 Ghz

I ping from Cisco SW to server and I get normal latency

Thanks in advanced

Hi,

With the observation whihc you have told that means some where in the network one of the device is having high utilization that why all are getting same behavior at same time.Have you checked the CPU or logs in AP which are serving for network connectivity for users.

HTH

Ganesh.H

348
Views
0
Helpful
2
Replies
CreatePlease login to create content