Cisco Support Community
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
New Member

IOS missing/corrupted on Cisco3560 switch

Hi

I mistakenly deleted the IOS from Cisco 3560 switch. Actually I wanted to upgrade and I uploaded new image and deleted previous one.

But new image did not match with switch firmware and switch ended up looping boot process.

I deleted new image as well and tried to upload the copy of correct image via hyper terminal xmodem but file transfer failed every time.

I could not find load_helper command in the 3560 switch and returend the unknon cmd error.

NOW THERE IS NO IMAGE IN THE SWITCH AND SWITCH HAS BEEN BROKEN DOWN.

Can anyone please help me to fix the issue and upload image to switch

Thanks

Mahmood

2 ACCEPTED SOLUTIONS

Accepted Solutions

IOS missing/corrupted on Cisco3560 switch

Are you following the guide above and using hyperterminal to transfer the image using XModem?

Ensure the switch is in ROMMON mode

Change the BAUD rate to 115200 so the transfer only takes 20-30 minutes.

Then follow the instructions in the link above.

Silver

IOS missing/corrupted on Cisco3560 switch

Xmodem is the only way to get the image onto the switch. Why is it failing? Did you follow the instructions carefully in the link:

http://www.cisco.com/en/US/products/hw/switches/ps628/products_tech_note09186a0080169696.shtml

What point does it fail at?

5 REPLIES

IOS missing/corrupted on Cisco3560 switch

Xmodem is the way to go, did the prompt say why the transfer failed?

Are you using trying to use the same IOS that was on the switch before?

This guide should help:

http://www.cisco.com/en/US/products/hw/switches/ps628/products_tech_note09186a0080169696.shtml

New Member

IOS missing/corrupted on Cisco3560 switch

Yes I wanrt to use the same imsage which was correct and I have deleted. I have its copy in my computer.

I have tried that document but file transfer failed everytime. I ma unable to transfer image file from PC to Switch!!

Is there any other solution or troubleshooting to this please

Thanks

Mahmood

IOS missing/corrupted on Cisco3560 switch

Are you following the guide above and using hyperterminal to transfer the image using XModem?

Ensure the switch is in ROMMON mode

Change the BAUD rate to 115200 so the transfer only takes 20-30 minutes.

Then follow the instructions in the link above.

Silver

IOS missing/corrupted on Cisco3560 switch

Xmodem is the only way to get the image onto the switch. Why is it failing? Did you follow the instructions carefully in the link:

http://www.cisco.com/en/US/products/hw/switches/ps628/products_tech_note09186a0080169696.shtml

What point does it fail at?

New Member

IOS missing/corrupted on Cisco3560 switch

Hi

It just started work. I was mising ":" after xodem.

Thanks

Mahmood

259
Views
0
Helpful
5
Replies
CreatePlease to create content