Cisco Support Community
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Announcements

Welcome to Cisco Support Community. We would love to have your feedback.

For an introduction to the new site, click here. And see here for current known issues.

New Member

Jumbo Frames not in effect on Nexus 5548

According to this Cisco URL jumbo frames should be put into play by changing default ethernet system class. 

Recommended configuration:

!--- You can enable the Jumbo MTU 
!--- for the whole switch by setting the MTU 
!--- to its maximum size (9216 bytes) in 
!--- the policy map for the default 
!--- Ethernet system class (class-default).switch(config)#policy-map type network-qos jumboswitch(config-pmap-nq)#class type network-qos class-defaultswitch(config-pmap-c-nq)#mtu 9216switch(config-pmap-c-nq)#exitswitch(config-pmap-nq)#exitswitch(config)#system qosswitch(config-sys-qos)#service-policy type network-qos jumbo

URL:

http://www.cisco.com/en/US/products/ps9670/products_configuration_example09186a0080b44116.shtml

My configuration:

policy-map type network-qos jumbo

  class type network-qos class-default

    mtu 9216

    multicast-optimize

system qos

  service-policy type network-qos jumbo

One of my 10Gig interfaces showing only a 1500 MTU

Ethernet1/3 is up

  Hardware: 1000/10000 Ethernet, address: 547f.ee5c.69ca (bia 547f.ee5c.69ca)

  Description: Netapp FilerA e3a

  MTU 1500 bytes, BW 10000000 Kbit, DLY 10 usec

  reliability 255/255, txload 1/255, rxload 1/255

  Encapsulation ARPA

  Port mode is access

  full-duplex, 10 Gb/s, media type is 10G

2 REPLIES
Cisco Employee

Jumbo Frames not in effect on Nexus 5548

Hi

Here is a link for video how to configure Jumbo frames:

https://supportforums.cisco.com/videos/1215

Also check "sh queuing interface eth 1/3"

there you will be able to see real mtu, since in some nx-os releases has a cosmetic issue in displaying correct mtu.

HTH,

Alex

Gold

Jumbo Frames not in effect on Nexus 5548

Something else to look for:

sh interface ether1/3

Ethernet1/3 is down (SFP not inserted)

  Hardware: 1000/10000 Ethernet, address: 000d.ecec.c9ca (bia 000d.ecec.c9ca)

  Description: ovhesx01_clstr01

  MTU 1500 bytes, BW 10000000 Kbit, DLY 10 usec,

     reliability 255/255, txload 1/255, rxload 1/255

  Encapsulation ARPA

  Port mode is trunk

  auto-duplex, 10 Gb/s

  Beacon is turned off

  Input flow-control is off, output flow-control is off

  Switchport monitor is off

  Last link flapped never

  Last clearing of "show interface" counters never

  1 minute input rate 0 bits/sec, 0 packets/sec

  1 minute output rate 0 bits/sec, 0 packets/sec

  Rx

    0 input packets 0 unicast packets 0 multicast packets

    0 broadcast packets 0 jumbo packets 0 storm suppression packets

    0 bytes

  Tx

    0 output packets 0 multicast packets

    0 broadcast packets 0 jumbo packets

    0 bytes

    0 input error 0 short frame 0 watchdog

    0 no buffer 0 runt 0 CRC 0 ecc

    0 overrun  0 underrun 0 ignored 0 bad etype drop

    0 bad proto drop 0 if down drop 0 input with dribble

    0 input discard

    0 output error 0 collision 0 deferred

    0 late collision 0 lost carrier 0 no carrier

    0 babble

    0 Rx pause 0 Tx pause

  0 interface resets

look for the jumbo frame counter.

2002
Views
15
Helpful
2
Replies
CreatePlease login to create content