Cisco Support Community
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Community Member

Lost access to switch after upgrade to metro access image

Hello

After an upgrade of a 3400 ME switch image to metro access one (340x), the switch was reloaded. After that, the only way to access the switch is the console port. I am beginner with cisco switches but I managed to configure the switch to make an upgrade through TFTP. Now I want to configure port 0/1 on vlan access mode to vlan 1. Any help on this is more than welcome. Thank you.

Switch   Ports  Model              SW Version              SW Image

------   -----  -----              ----------              ----------

*    1   26     ME-3400-24TS-D     12.2(35)SE3             ME340x-METROACCESS-M

no aaa new-model

system mtu routing 1500

ip subnet-zero

!

no file verify auto

!

spanning-tree mode rapid-pvst

spanning-tree extend system-id

vlan internal allocation policy ascending

!

vlan 10

name management

!

interface FastEthernet0/1

speed 100

duplex full

!

interface FastEthernet0/2

shutdown

!

interface FastEthernet0/3

no switchport

no ip address

no ip route-cache

shutdown

!

interface FastEthernet0/4

shutdown

!

--More--

interface GigabitEthernet0/2

port-type nni

!

interface Vlan1

ip address 192.168.1.252 255.255.255.0

no ip route-cache

!

interface Vlan10

no ip address

no ip route-cache

shutdown

!

ip default-gateway 192.168.1.1

no ip http server

!

cisco3400#sh int fastEthernet 0/1 switchport

Name: Fa0/1

Switchport: Enabled

Administrative Mode: static access

Operational Mode: static access

Administrative Trunking Encapsulation: dot1q

Operational Trunking Encapsulation: native

Negotiation of Trunking: Off

Access Mode VLAN: 1 (default)

Trunking Native Mode VLAN: 1 (default)

Administrative Native VLAN tagging: enabled

Administrative private-vlan host-association: none

Administrative private-vlan mapping: none

Administrative private-vlan trunk native VLAN: none

Administrative private-vlan trunk Native VLAN tagging: enabled

Administrative private-vlan trunk encapsulation: dot1q

Administrative private-vlan trunk normal VLANs: none

Administrative private-vlan trunk private VLANs: none

Operational private-vlan: none

Trunking VLANs Enabled: ALL

Capture Mode Disabled

Capture VLANs Allowed: ALL

Everyone's tags (3)
1 REPLY
Community Member

Lost access to switch after upgrade to metro access image

I found the source of the problem. My switch was connected to another one. I had to explicitly put port type to nni.

Hope it helps someone.

111
Views
0
Helpful
1
Replies
CreatePlease to create content