Cisco Support Community
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Announcements

Welcome to Cisco Support Community. We would love to have your feedback.

For an introduction to the new site, click here. And see here for current known issues.

New Member

MetroEthernet ME3800 24FS Aggregation (tunneling problem)

Hello,

I had installed in a operational MetroEthernet network a ME3800 24FS to expand the backbone from 2G to 10G.

The OLD equipment of aggregation was a ME3400 12CS and below we have five rings working with REP protocol.

1- The OLD struture was:

[7600]                    14Km

POP (A)  ---------------------------------------                                     5 rings
   |                                                 |                                   __________

   |                                                 |                                   |                 |

   | 25Km       BACKBONE 2G        POP (C) [ME 3400 12CS]    1G rin    |  

   |                                                 |                                   |_________|
   |                                                 |

POP (B)  ---------------------------------------

[7600]                    27Km                                               

2- The NEW struture is:

[7600]                    14Km

POP (A)  ---------------------------------------                                    5 rings
   |                                                 |                                   __________ 

   |                                                 |                                   |                  |

   | 25Km      BACKBONE 10G       POP (C) [ME 3800 24FS]    1G ring    |  

   |                                                 |                                   |__________|
   |                                                 |

POP (B)  --------------------------------------

[7600]                    27Km                                               

Problem:

After Install the ME3800 24FS a problem with tunneling began to occur. Some circuits are protected with this network (C-VLAN using STP) and the tunneling is created between the ends (S-VLANS). In our tests with the command "show l2protocol-tunnel interface f0/1" all seems good but the customers saying that BPDUs are not exchenged between the ends.

Trobleshooting:

We did a LAB in this operational network with two switchs connected in our POP (A) and an equipment within a ring 1G. Both switchs turn the ROOT. I checked with debug and the equipments send but not receive BPDUs from the other end.

We did a LAB with no perational switchs and the BPDUs are exchenged normaly. ( in this LAB we had used the ME3800 24FS without rings)

show l2protocol-tunnel interface f0/1 command:

Port                Protocol    Shutdown  Drop      Encaps    Decaps    Drop

                                Threshold Threshold Counter   Counter   Counter

------------------- ----------- --------- --------- --------- --------- ---------

Fa0/1              cdp           ----      ----        47282     45894         0

                    ---           ----      ----         ----      ----      ----

                    stp           ----      ----       200979   2738016         0

Port                Protocol    Shutdown  Drop      Encaps    Decaps    Drop
                                Threshold Threshold Counter   Counter   Counter
------------------- ----------- --------- --------- --------- --------- ---------
Fa0/1              cdp           ----      ----        47282     45894         0
                    ---           ----      ----         ----      ----      ----
                    stp           ----      ----       200979   2738016         0

Interfaces on the ends:

interface FastEthernet0/1

switchport access vlan 1234

switchport mode dot1q-tunnel

l2protocol-tunnel drop-threshold cdp 300

l2protocol-tunnel drop-threshold stp 300

l2protocol-tunnel cdp

l2protocol-tunnel stp

Logs:

.......

063553: Jul 26 14:00:16: %SW_MATM-4-MACFLAP_NOTIF: Host 0024.a5c7.2c46 in vlan 1234 is flapping between port Te0/2 and port Gi0/17

063554: Jul 26 14:03:46: %SW_MATM-4-MACFLAP_NOTIF: Host 0024.a5c7.2c46 in vlan 1234 is flapping between port Te0/2 and port Gi0/17

063555: Jul 26 14:05:31: %SW_MATM-4-MACFLAP_NOTIF: Host 0024.a5c7.2c46 in vlan 1234 is flapping between port Te0/2 and port Gi0/17

063556: Jul 26 14:06:04: %SW_MATM-4-MACFLAP_NOTIF: Host 0024.a5c7.2c46 in vlan 1234 is flapping between port Te0/2 and port Gi0/17

......

063606: Aug  1 12:00:51: %SW_MATM-4-MACFLAP_NOTIF: Host c464.1391.3a47 in vlan 1235 is flapping between port Te0/2 and port Gi0/5

063607: Aug  1 12:01:06: %SW_MATM-4-MACFLAP_NOTIF: Host c464.1391.3a47 in vlan 1235 is flapping between port Te0/2 and port Gi0/5

063608: Aug  1 12:01:24: %SW_MATM-4-MACFLAP_NOTIF: Host c464.1391.3a47 in vlan 1235 is flapping between port Gi0/5 and port Te0/2

063609: Aug  1 12:01:36: %SW_MATM-4-MACFLAP_NOTIF: Host c464.1391.3a47 in vlan 1235 is flapping between port Te0/2 and port Gi0/5

...


show version:
....
System image file is "flash:me380x-universalk9-mz.152-2.S.bin"

....

License Level: MetroEthServices

License Type: Permanent

Next reload license Level: MetroEthServices License Level: MetroEthServices
License Type: Permanent
Next reload license Level: MetroEthServices

....

Can somebody help me with this crazy problem? (sorry the poor english)

Everyone's tags (5)
240
Views
0
Helpful
0
Replies
CreatePlease login to create content