Cisco Support Community
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Announcements

Welcome to Cisco Support Community. We would love to have your feedback.

For an introduction to the new site, click here. And see here for current known issues.

New Member

nexus 5548 10GB-LR interfaces not coming up

We are trying to connect 2 nexus 5558UP (5.1.(3)N1(1)) with 10G-SFP+-LR interfaces.

The interfaces are not genuine cisco's (smartoptics) but as far as we can tell, they are accepted by the hardware.

If we take a look at the optical levels, we can see that the switches can see eachother (double-checked by bringing down one interface to see if optical levels really disappears) on optical level, well within limits.

I found a notice about changing debounce timers but this doesn't help, setting it to 0 or 1000 doesn't make a difference.

Copies of the different show int commands can be found at the end of this text.

Anyone has a clue what still could be wrong ? Suggestions on what could be causing this or to get more (debug) info on why the interface link stays down allthough the optical link is ok ?

Wim Holemans

Network Services

University of Antwerp

swnxds01-enable# sh int eth1/3 transc details
Ethernet1/3
    transceiver is present
    type is 10Gbase-LR
    name is OEM
    part number is SFP-10G-LR40-C59
    revision is 0001
    serial number is 110900013
    nominal bitrate is 10300 MBit/sec
    Link length supported for 9/125um fiber is 40 km
    cisco id is --
    cisco extended id number is 4

           SFP Detail Diagnostics Information (internal calibration)
  ----------------------------------------------------------------------------
                Current              Alarms                  Warnings
                Measurement     High        Low         High          Low
  ----------------------------------------------------------------------------
  Temperature   53.75 C        70.00 C     -5.00 C     65.00 C        0.00 C
  Voltage        3.20 V         3.59 V      3.00 V      3.50 V        3.09 V
  Current       34.89 mA       90.00 mA     2.00 mA    80.00 mA       4.00 mA
  Tx Power        2.54 dBm       4.99 dBm    0.00 dBm    3.99 dBm      0.99 dBm
  Rx Power       -6.73 dBm       0.00 dBm  -16.98 dBm   -1.00 dBm    -15.08 dBm
  ----------------------------------------------------------------------------

swnxds01-enable# sh int eth1/3 cap
Ethernet1/3
  Model:                 N5K-C5548UP-SUP
  Type (SFP capable):    10Gbase-LR
  Speed:                 1000,10000
  Duplex:                full
  Trunk encap. type:     802.1Q
  Channel:               yes
  Broadcast suppression: no
  Flowcontrol:           rx-(off/on),tx-(off/on)
  Rate mode:             none
  QOS scheduling:        rx-(6q1t),tx-(1p6q0t)
  CoS rewrite:           no
  ToS rewrite:           no
  SPAN:                  yes
  UDLD:                  yes
  Link Debounce:         yes
  Link Debounce Time:    yes
  MDIX:                  no
  Pvlan Trunk capable:   yes
  TDR capable:           no
  FabricPath capable:    yes
  Port mode:             Switched
  FEX Fabric:            yes

Everyone's tags (3)
5 REPLIES

nexus 5548 10GB-LR interfaces not coming up

How about the interface configuration?

Both sides must be configured identically, for example dot1q trunk, nonegotiate.

regards,

Leo

New Member

nexus 5548 10GB-LR interfaces not coming up

the interfaces have identical configurations as we tested them on 1 site first using a 10G-CU interface and during the test everything worked.

I will change them back to access ports to double check

Wim Holemans

Bronze

nexus 5548 10GB-LR interfaces not coming up

Try using service unsupported-transceiver or use similar transceiver SFP-10G-LR. See the any notable difference in show interface eth1/3 transceiver detail commands whn using SFP-10G-LR. Also how about isung diffrent port in different ASIC e.g from eth 1/9-14.

New Member

nexus 5548 10GB-LR interfaces not coming up

no success, already had the unsupported-transceiver command

changing to other asic didn't help.

Waiting some feedback from my SFP supplier and SmartOptics.

Wim Holemans

New Member

nexus 5548 10GB-LR interfaces not coming up

did you ever get an answer to this problem - i think we are seeing the same issue on our 5548

4895
Views
0
Helpful
5
Replies