Cisco Support Community
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Announcements

Welcome to Cisco Support Community. We would love to have your feedback.

For an introduction to the new site, click here. If you'd prefer to explore, try our test area to get started. And see here for current known issues.

New Member

NTP fail to synchronize

A few days ago one of our 7600 routers start to fail to synchronize with the NTP server. This works fine for many months and other clients continue synchronizing without problems.

The ios version is 124-22.T5

We start to debug all the ntp events an the only message is the following, Google can´t help us this time.

Every 17 minutes log this:

.Jul  4 14:28:47: NTP message sent to X.X.X.X, from interface 'GigabitEthernet0/3.170' (X.X.X.X).

.Jul  4 14:28:47: ntpio_process_ipv4: no ntp subblock.

The log file are full with this message.

The NTP server is on the same subnet than this interface.

The only process running refered to NTP have the following information

R#sh proc 272

Process ID 272 [NTP], TTY 0

Memory usage [in bytes]

  Holding: 13536, Maximum: 14008, Allocated: 24004, Freed: 23560

  Getbufs: 0, Retbufs: 0, Stack: 8036/12000

CPU usage

  PC: 297D04C, Invoked: 20931592, Giveups: 523, uSec: 3

  5Sec: 0.00%, 1Min: 0.00%, 5Min: 0.00%, Average: 0.00%

  Age: 20627449264 msec, Runtime: 62968 msec

  State: Waiting for Event, Priority: Normal

We try to stop all ntp services eliminating any references in the running-config and configurate them again, and pointing to another NTP server but don´t work.

Restart this router isn´t so easy.... any idea about it?

Thanks!

Everyone's tags (3)
246
Views
0
Helpful
0
Replies