Cisco Support Community
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Announcements

Welcome to Cisco Support Community. We would love to have your feedback.

For an introduction to the new site, click here. If you'd prefer to explore, try our test area to get started. And see here for current known issues.

New Member

Ping problem

Hi,

 

I have ping problem and can not figure out.

 

I have 4 switches, 2x 3550,2x2950. They are connected with each with 2 cables.

 

They all have a  intel vlan 1

S1 172.16.1.3

S2 172.16.1.4

S3 172.16.1.103 

S4 172.16.1.104

 

I can ping all in any switch.

I can ping 172.16.1.3 4 104 from windows CMD.

But no 103.

All switch have no routing protocol, only vlan 1.

I was using wireshark.

I can see the right mac address from ARP reply.

But no ICMP reply.

 

I don't understand why?

 

Please help me? Any idea? Advice?

 

Thanks

 

4 REPLIES
New Member

Screen shot of wireshark

Screen shot of wireshark

New Member

Can you please ensure that S3

Can you please ensure that S3 configured with ip default gateway command?

Regards,

Pradeep

Is firewall put on, on the PC

 

is your network looks like this, that two 2950 are connected to each other and then each 2950 to 3550 as per the below diagram?

2950<=====>2950

||                          ||

3550<=====>3550

Regards Thanveer "Everybody is genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is a stupid."
Gold

Hello Jimmy,What subnet mask

Hello Jimmy,

What subnet mask you are using on switch.Check subnet mask on all switches.

Regards,

Ashish

65
Views
0
Helpful
4
Replies