Cisco Support Community
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Community Member

Problem while configuring Port Security

Hi,

Having problem while configuring Port Security on Cat6509 with IOS Ver.12.2(18)sxf, Each fastEth port is configured with data and voice vlan.

The port security is not working on fastether ports my configs are in this way

sh run int fa1/46

Building configuration...

Current configuration : 351 bytes

!

interface FastEthernet1/46

switchport

switchport access vlan 10

switchport mode access

switchport voice vlan 20

switchport port-security maximum 3

switchport port-security violation restrict

switchport port-security mac-address xxxx.xxxx.xxxx

switchport port-security mac-address yyyy.yyyy.yyyy

no ip address

spanning-tree portfast

end

And following is the output of port security command verification

sh port-security

Secure Port MaxSecureAddr CurrentAddr SecurityViolation Security Action

(Count) (Count) (Count)

---------------------------------------------------------------------------

---------------------------------------------------------------------------

Total Addresses in System (excluding one mac per port) : 1

Max Addresses limit in System (excluding one mac per port) : 4096

sh port-security address

Secure Mac Address Table

-------------------------------------------------------------------

Vlan Mac Address Type Ports Remaining Age

(mins)

---- ----------- ---- ----- -------------

10 xxxx.xxxx.xxxx SecureConfigured Fa1/46 -

10 yyyy.yyyy.yyyy SecureConfigured Fa1/46 -

10 zzzz.zzzz.zzzz SecureConfigured Fa2/6 -

-------------------------------------------------------------------

Total Addresses in System (excluding one mac per port) : 1

Max Addresses limit in System (excluding one mac per port) : 4096

And moreover the command #show port-security int fa1/46 shows nothing.I presume the port security configs are not applied for some unknown reasons.

If anybody come across or done such configs kindly let me know.your guidance will be of great help to me.

Thanks

Best Regards

1 ACCEPTED SOLUTION

Accepted Solutions
Community Member

Re: Problem while configuring Port Security

Hi,

You need to enable port-secuity on the port with the generic command "switchport port-security"

HTH,

Brandon

2 REPLIES
Community Member

Re: Problem while configuring Port Security

Hi,

You need to enable port-secuity on the port with the generic command "switchport port-security"

HTH,

Brandon

Community Member

Re: Problem while configuring Port Security

Hello Mr.Brandon,

Thanks for your valuable suggestion the problem has been fixed by just configuring "switchport port-security" on the interface.

Kind Regards,

137
Views
0
Helpful
2
Replies
CreatePlease to create content