Cisco Support Community
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Announcements

Welcome to Cisco Support Community. We would love to have your feedback.

For an introduction to the new site, click here. And see here for current known issues.

Silver

Problem with ISSU process on VSS 1440

We are following the ISSU process for upgading a VSS 1440, using the documentation here:

http://www.cisco.com/en/US/docs/switches/lan/catalyst6500/ios/12.2SX/configuration/guide/issu_efsu.html#wpxref41569

After copying image onto both supervisors, when the command:

issu loadversion sup-bootdisk:s72033-adventerprisek9_wan-mz.122-33.SXI.bin is run we get the following error:

% CV [ bootdisk:s72033-advipservicesk9_wan-mz.122-33.SXI.bin ] must be named first in BOOT [ bootdisk:s72033-adventerprisek9_wan-mz.122-33.SXI.bin ]

The advipservice image is the one running, and the adventerprise is the one we are trying to upgrade to.

It would appear that the issue is to do with the boot variable, but cannot find a way around the problem.

Anyone run into this and resolved it?

Andy

10 REPLIES
New Member

Re: Problem with ISSU process on VSS 1440

I have the same issue, want to run a test upgrade before going in to production, running SXI and just want to upgrade to SXI1 have loaded SXI1 to sup-bootflash: and slavesup-bootflash: and when entering the command issu loadversion sup-bootdisk:s72033-ipservicesk9_wan-mz.122-33.SXI1 it comes up with following error.

% CV [ bootdisk:s72033-ipservicesk9_wan-mz.122-33.SXI.bin ] must be named first

in BOOT [ bootdisk: ]

Anyone know how to get around this?

Paul

New Member

Re: Problem with ISSU process on VSS 1440

Got this working, just needed to start with a boot statement for the existing image which ties in with the issu runversion part of the ugrade.

Silver

Re: Problem with ISSU process on VSS 1440

Can you post up the boot statement you used?

Silver

Re: Problem with ISSU process on VSS 1440

Andy,

Did you ever get a resolution to this? Having same issue.

Thanks,

Chad

New Member

Re: Problem with ISSU process on VSS 1440

Hi Guys,

Had the same issue.. worked it out:

boot system flash sup-bootdisk:s72033-ipbasek9-vz.122-33.SXI1.bin

or any other image you're currently running

make sure your boot section in the running config looks as below with no extra lines:

boot-start-marker

boot system flash sup-bootdisk:s72033-ipbasek9-vz.122-33.SXI1.bin

boot-end-marker

Cheers

New Member

Re: Problem with ISSU process on VSS 1440

IMPORTANT: You must copy your running config to the startup config in order to be able to execute the issu loadversion command successfully after having corrected your boot config lines.

New Member

Re: Problem with ISSU process on VSS 1440

Hi,

I had the same issue, but got it fixed. Here is what I did.

(config)#no boot system flash bootflash:s2t54-advipservicesk9-mz.SPA.150-1.SY1.bin

(config)#end

#wr

#conf t

(config)#boot system flash bootdisk:s2t54-advipservicesk9-mz.SPA.150-1.SY1.bin

(config)#end

#wr

#issu loadversion 1/5 disk0:s2t54-advipservicesk9-mz.SPA.150-1.SY2.bin 2/1 slavedisk0:s2t54-advipservicesk9-mz.SPA.150-1.SY2.bin

New Member

Re: Problem with ISSU process on VSS 1440

Hi ,

I've got same issue with 6506 and SUP-2T.

Sh run :

...

boot-start-marker

boot system flash bootdisk:s2t54-ipbasek9-mz.SPA.150-1.SY2.bin

boot-end-marker

....

I did :

copy running-config startup-config

and when I try :

#issu loadversion bootdisk:s2t54-ipbasek9-mz.SPA.150-1.SY2.bin

I have :

% CV [ bootdisk:s2t54-ipbasek9-mz.SPA.150-1.SY1.bin ] must be named first in BOOT [ bootdisk:s2t54-ipbasek9-mz.SPA.150-1.SY2.bin ]

I think I meet all requirements for eFSU. Does anybody get an idea ?

Thanks,

New Member

Problem with ISSU process on VSS 1440

I had this issue as well on a new system.  I noticed that this was part of the default config:

boot system flash bootdisk:

and it was showing up first in the bootvar

stacey-vss-6506#sho bootvar

BOOT variable = bootdisk:,1;bootdisk:s2t54-ipservicesk9-mz.SPA.150-1.SY1.bin,12;

so I removed it:

(config)# no boot system flash bootdisk:

and was then able to complete the eFSU.

New Member

I had this issue with a 6880,

I had this issue with a 6880, and it was a really dumb mistake.

 

boot-start-marker
boot system bootdisk:c6880x-adventerprisek9-mz.SPA.151-2.SY2.bin
boot-end-marker
!

CORE-6880-VSS#issu loadversion bootdisk:c6880x-adventerprisek9-mz.SPA.151-2.SY3.bin

% CV [ bootdisk:/c6880x-adventerprisek9-mz.SPA.151-2.SY2.bin ] must be named first in BOOT [ bootdisk:c6880x-adventerprisek9-mz.SPA.151-2.SY3.bin ]

 

In my boot statement, I did not use the '/' in the file url.

 

CORE-6880-VSS(config)#no boot system bootdisk:c6880x-adventerprisek9-mz.SPA.151-2.SY2.bin
CORE-6880-VSS(config)#boot sys bootdisk:/c6880x-adventerprisek9-mz.SPA.151-2.SY2.bin
CORE-6880-VSS(config)#exit
CORE-6880-VSS#wr
Building configuration...
[OK]
CORE-6880-VSS#issu loadversion bootdisk:c6880x-adventerprisek9-mz.SPA.151-2.SY3.bin                                                                  
%issu loadversion executed successfully, Standby is being reloaded

 

 

 

5583
Views
13
Helpful
10
Replies