Cisco Support Community
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Announcements

Welcome to Cisco Support Community. We would love to have your feedback.

For an introduction to the new site, click here. And see here for current known issues.

New Member

Problem with Nexus 5596 and Cat 3750

Hi guys,

I have a problem right now.

We are migrating a servers rooms from Catalyst switches to a Nexus 5596 network.

During the migration, I need to connect my old network to my new one.

In this case, I connected a stack a three 3750 to both Nexus. I created a VPC on the Nexus.

Problem is...when both connections are up, I have a lot of lost packet (about 1 of 4 pings are lost). If I unplug one of the connections of the etherchannel, everything works fine. I changed all SPF and fiber cables so I don't think it's a hardware problem.

Take a look of this on the picture. I'm using 1gb SFP because my 3750 don't support 10gb connections

What am I missing ?

Please note that the IOS on the 3750 isn't up to date and I have the latest on Nexus.

Thank you

Dessin2.jpg

8 REPLIES

Problem with Nexus 5596 and Cat 3750

Hi,

What's the source or the ping?

Can you do a on both nexus switch?

New Member

Re: Problem with Nexus 5596 and Cat 3750

Sorry forget this detail.

Source is a server on the new network (Nexus) and destination is a server on the old one (3750). In fact the problem occurs on several servers so it's not a problem  related to this particular one.

Nexus-1# sh vpc 2

vPC status

----------------------------------------------------------------------------

id     Port        Status Consistency Reason                     Active vlans

------ ----------- ------ ----------- -------------------------- -----------

2      Po2         up     success     success                   LIST_OF_VLAN

Nexus-2# sh vpc 2

vPC status

----------------------------------------------------------------------------

id     Port        Status Consistency Reason                     Active vlans

------ ----------- ------ ----------- -------------------------- -----------

2      Po2         down*  success     success                    -

Note that Active vlans on the second nexus aren't there because right now the second cable is disconnected.

Re: Problem with Nexus 5596 and Cat 3750

Did you check the SFP and fiber of the peer-link? If you are the lastest version, bring uldl up.

New Member

Re: Problem with Nexus 5596 and Cat 3750

Yes I checked them but I pretty sure the problem is between nexus and 3750 because if I move both servers I was pinging on the nexus then I have no problem.

uldl is already up

Re: Problem with Nexus 5596 and Cat 3750

And if you unplug the other link of the channel

New Member

Re: Problem with Nexus 5596 and Cat 3750

unfortunately, that's the kind of test I can't make during production time.

There are a lot of tests I want to do during the next maintenance schedule and I'll do this one next time for sure.

Re: Problem with Nexus 5596 and Cat 3750

I’ve did some test when I first installed this platform but it was with a switch running 12.2(50). I have only a single 5000 in my lab and a pair of 7000.

New Member

Re: Problem with Nexus 5596 and Cat 3750

I did some tests too a few weeks ago in lab with both nexus running 5.0 (instead of 5.1) with a Catalyst 3560-X (latest IOS) with 10gb interface.

I pretty sure it was working fine...

I have another nexus 5548 in lab, I'll make some tests again.

898
Views
0
Helpful
8
Replies
CreatePlease to create content