Cisco Support Community
Community Member

Reliable Static routing issues

Hi there, I have implemented Reliable static routing using 2 Cisco 1760 routers with WIC Enet cards with one Enet interface being the Primary interface and the other the secondary interface. The primary interface is a fibre link while the secondary interface is a Satellite connection. The issues I'm experiencing right now is that I'm experiencing high packet loss on the primary interface, apart from that the return times I'm getting seem to look funny i.e 350 ms on the primary interface which is a fibre link. Averagely 16ms is the normal RTT on the fibre link while 530 ms is the normal RTT on the Secondary interface. I realise that it could be a physical layer problem. Also could it be an IOS issue? I'm using

12.4(12) which is still LD. I just wanna make sure that my configurations are correct. They are listed below

ip sla monitor 1

type echo protocol ipIcmpEcho

timeout 10000

threshold 7

frequency 30

ip sla monitor schedule 1 life forever start-time now

track 123 rtr 1 reachability

delay down 60

interface Ethernet0/0

description Primary link

ip address


interface Ethernet1/0

ip address

ip access-group 120 in


ip local policy route-map MYMAP

access-list 101 permit icmp any host echo

access-list 120 deny icmp host any

access-list 120 permit ip any any

route-map MYMAP permit 10

match ip address 101

set ip next-hop

set interface Null0 Ethernet1/0



Re: Reliable Static routing issues

Here is a document having Configuration Examples for Reliable Static Routing Backup Using Object Tracking:

CreatePlease to create content