Cisco Support Community
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Community Member

Spanning Tree -- Port Issue??

Hello I am seeing 2 ports spanning tree state continues to change. There are no errors on the ports. Not sure what could be causing this?

2007 Dec 30 13:09:10 UTC +00:00 %SPANTREE-7-PORTDEL_SUCCESS: 6/41 deleted from vlan 18 (EthChnlConfig)

2007 Dec 30 13:09:10 UTC +00:00 %SPANTREE-7-PORTDEL_SUCCESS: 6/42 deleted from vlan 403 (EthChnlConfig)

2007 Dec 30 13:09:21 UTC +00:00 %SPANTREE-6-PORTFWD: Port 6/41 state in VLAN 18 changed to forwarding

2007 Dec 30 13:09:21 UTC +00:00 %SPANTREE-6-PORTFWD: Port 6/42 state in VLAN 403 changed to forwarding

2007 Dec 30 13:10:36 UTC +00:00 %SPANTREE-7-PORTDEL_SUCCESS: 6/41 deleted from vlan 18 (EthChnlConfig)

2007 Dec 30 13:10:37 UTC +00:00 %SPANTREE-7-PORTDEL_SUCCESS: 6/42 deleted from vlan 403 (EthChnlConfig)

2007 Dec 30 13:10:47 UTC +00:00 %SPANTREE-6-PORTFWD: Port 6/42 state in VLAN 403 changed to forwarding

2007 Dec 30 13:10:48 UTC +00:00 %SPANTREE-6-PORTFWD: Port 6/41 state in VLAN 18 changed to forwarding

2007 Dec 30 13:12:01 UTC +00:00 %SPANTREE-7-PORTDEL_SUCCESS: 6/41 deleted from vlan 18 (EthChnlConfig)

2007 Dec 30 13:12:01 UTC +00:00 %SPANTREE-7-PORTDEL_SUCCESS: 6/42 deleted from vlan 403 (EthChnlConfig)

2007 Dec 30 13:12:12 UTC +00:00 %SPANTREE-6-PORTFWD: Port 6/41 state in VLAN 18 changed to forwarding

2007 Dec 30 13:12:12 UTC +00:00 %SPANTREE-6-PORTFWD: Port 6/42 state in VLAN 403 changed to forwarding

2007 Dec 30 13:13:28 UTC +00:00 %SPANTREE-7-PORTDEL_SUCCESS: 6/41 deleted from vlan 18 (EthChnlConfig)

2007 Dec 30 13:13:28 UTC +00:00 %SPANTREE-7-PORTDEL_SUCCESS: 6/42 deleted from vlan 403 (EthChnlConfig)

2007 Dec 30 13:13:39 UTC +00:00 %SPANTREE-6-PORTFWD: Port 6/41 state in VLAN 18 changed to forwarding

2007 Dec 30 13:13:39 UTC +00:00 %SPANTREE-6-PORTFWD: Port 6/42 state in VLAN 403 changed to forwarding

2007 Dec 30 13:14:48 UTC +00:00 %SPANTREE-7-PORTDEL_SUCCESS: 6/41 deleted from vlan 18 (EthChnlConfig)

2007 Dec 30 13:14:48 UTC +00:00 %SPANTREE-7-PORTDEL_SUCCESS: 6/42 deleted from vlan 403 (EthChnlConfig)

2007 Dec 30 13:14:59 UTC +00:00 %SPANTREE-6-PORTFWD: Port 6/41 state in VLAN 18 changed to forwarding

2007 Dec 30 13:14:59 UTC +00:00 %SPANTREE-6-PORTFWD: Port 6/42 state in VLAN 403 changed to forwarding

2 REPLIES

Re: Spanning Tree -- Port Issue??

Hi,

Are you sure your EtherChannel port 6/41 and 6/42 is not flapping?

Regards,

Dandy

Bronze

Re: Spanning Tree -- Port Issue??

Are you running PVST?

How many ports are configured in your Etherchannel?

Are those the only 2 VLAN's traversing that link?

Do you know if that etherchannel should be forwarding for that VLAN?

Like the other person mentioned you probably have a flapping port, might be one of your links in the Etherchannel, or it might be another link that is causing STP to prefer the Etherchannel.

If you're running PVST find the root switches for those 2 VLAN's and manually trace out which path is "should" take. If that etherchannel isn't part of it's path, then you know one of the links STP originally designated is flapping causing the re convergence.

1687
Views
0
Helpful
2
Replies
CreatePlease to create content