Cisco Support Community
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Community Member

Trying to set up trunk from 6513 to Windows 2012

I have two catalyst 6513s set up in a VSS pair. I am trying to connect 2 network adapters on a Windows 2012 server to each switch in either a dot1q trunk, or a LACP connection.

I haven't been able to do either. The individual connections will come up, but the port-channel never comes up.

for LACP, I go into the switch and do a

int g1/1/33

switchport

switchport mode access

switchport access vlan 300

channel-group 50 mode active

int po50

no shut

On the Windows machine, I go into network adapter teaming, select the two cards to team, and set the mode to LACP

I then create the logical interface and assign an IP address

but the port-channel stays down, even though the interfaces come up.

If I try to do a dot1q trunk, the same thing happens.

What am I missing here?

1 ACCEPTED SOLUTION

Accepted Solutions
VIP Super Bronze

Trying to set up trunk from 6513 to Windows 2012

What is the output of "sh etherc summa"?

Also, under the portchannel can you add:

int po50

switchport mode access

switchport access vlan 300

no sh

and test again?

HTH

2 REPLIES
VIP Super Bronze

Trying to set up trunk from 6513 to Windows 2012

What is the output of "sh etherc summa"?

Also, under the portchannel can you add:

int po50

switchport mode access

switchport access vlan 300

no sh

and test again?

HTH

Community Member

Trying to set up trunk from 6513 to Windows 2012

Rebooting the server correcte the issue (go figure)

But one last question: is it possible to do a dot1q trunk to a Windows Server 2012 machine? Or do I need special network adapter software?

359
Views
0
Helpful
2
Replies
CreatePlease to create content