Cisco Support Community
Community Member

Unable to access WEB UI of WiSM2

Bear with me as this is my first install of a 6500 and WiSM module.


The backgroud is that we are small, but management used to be in networking and basically forced the the purchase of a 6509E.  Most of my experience is with 3560X and 2950 switches.

I have followed the basic deployment guide here:  My problem is that I have a flat network (see why I didn't want a 6500) so the management network and the production network is on VLAN 1.  Yes I know how bad this is, but apparently wireless is more important than adhering to good security practices.

My problem is I am unable to access the Web UI of the controller.  I am however able to ping the address for the management IP.  I will give as much output as I can think would be helpful right now (and more if needed), but any assistance I can get would be appreciated.


#show module
Mod Ports Card Type                              Model              Serial No.
--- ----- -------------------------------------- ------------------ -----------
  2    4  WiSM 2 WLAN Service Module             WS-SVC-WISM2-K9    SAL172579DM
  6    5  Supervisor Engine 2T 10GE w/ CTS (Acti VS-SUP2T-10G       SAL1706YCQJ

Mod MAC addresses                       Hw    Fw           Sw           Status
--- ---------------------------------- ------ ------------ ------------ -------
  2  30f7.0d0b.9820 to 30f7.0d0b.982f   1.1   12.2(18r)S1  15.1(1)SY1   Ok
  6  ccef.4838.97d5 to ccef.4838.97dc   1.4   12.2(50r)SYS 15.1(1)SY1   Ok

Mod  Sub-Module                  Model              Serial       Hw     Status
---- --------------------------- ------------------ ----------- ------- -------
  6  Policy Feature Card 4       VS-F6K-PFC4        SAL17299W2L  2.1    Ok
  6  CPU Daughterboard           VS-F6K-MSFC5       SAL1706YBTQ  1.5    Ok

Mod  Online Diag Status
---- -------------------
  2  Pass
  6  Pass

#sh wism module 2 controller 1 st

WiSM Controller 1 in Slot 2 configured with auto-lag

Operational Status of the Controller : Oper-Up
Service VLAN                         : 50
Service Port                         : 3
Service Port Mac Address             : 6c20.562c.2c61
Service IP Address                   :
Management IP Address                :
Software Version                     :
Port Channel Number                  : 403
Allowed-vlan list                    : 1
Native VLAN ID                       : 1
WCP Keep Alive Missed                : 0

#do sh wism st

Service Vlan : 50, Service IP Subnet :
Slot  Controller  Service IP       Management IP    SW Version    Controller Type    Status
2     1     WS-SVC-WISM-2-K9   Oper-Up

HQR1#sh ip int brief
Interface              IP-Address      OK? Method Status                Protocol
TenGigabitEthernet2/1  unassigned      YES unset  up                    up
TenGigabitEthernet2/2  unassigned      YES unset  down                  down
GigabitEthernet2/3     unassigned      YES unset  up                    up
GigabitEthernet2/4     unassigned      YES unset  administratively down down
GigabitEthernet6/1     unassigned      YES unset  up                    up
GigabitEthernet6/2     unassigned      YES unset  down                  down
GigabitEthernet6/3     unassigned      YES unset  down                  down
TenGigabitEthernet6/4  unassigned      YES NVRAM  administratively down down
TenGigabitEthernet6/5  unassigned      YES NVRAM  administratively down down
Port-channel403        unassigned      YES unset  up                    up
Vlan1               YES NVRAM  up                    up
Vlan50            YES NVRAM  up                    up


Everyone's tags (3)

Accepted Solutions
Hall of Fame Super Blue

Can you telnet/SSH into the

Can you telnet/SSH into the WiSM2 card? 

Can you session into the WiSM2 card?  Command:  session slot 2 proc 1 

Hall of Fame Super Blue

Can you telnet/SSH into the

Can you telnet/SSH into the WiSM2 card? 

Can you session into the WiSM2 card?  Command:  session slot 2 proc 1 

Community Member

Yes I can ssh and session to

Yes I can ssh and session to the card.

Community Member

Well I feel stupid,

Well I feel stupid, apparrently, either by default or by my commands "Web mode" and Secure Web Mode" was disabled.  after enabling, it works.

Hall of Fame Super Blue

Glad to hear you've fixed the

Glad to hear you've fixed the issue.

CreatePlease to create content