Cisco Support Community
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Announcements

Welcome to Cisco Support Community. We would love to have your feedback.

For an introduction to the new site, click here. And see here for current known issues.

New Member

username problem

i have below model switch

i have configured it

username <username> privilege 15 password <password>.

but it don't show username it is asking for password only

Switch Ports Model              SW Version            SW Image

------ ----- -----              ----------            ----------

*    1 52    WS-C2960S-48TD-L   12.2(53)SE2           C2960S-UNIVERSALK9-M

Everyone's tags (1)
2 REPLIES

username problem

On a telnet connection? When you configure the username, you'll need to also change the line to support that authentication:

line vty 0 4

login local

We recommend using a radius/tacacs server if possible, but you can also use aaa authentication without a tacacs/radius server like:

aaa new-model

aaa authentication login default local

line vty 0 4

login authentication default

HTH,
John

*** Please rate all useful posts ***

HTH, John *** Please rate all useful posts ***
Purple

username problem

Hi John,

with aaa the default authentication method is automatically applied to the vty lines so no need to to configure it unless you want to apply another method specifically to a vty line.

Regards

Alain

Don't forget to rate helpful posts.

Don't forget to rate helpful posts.
96
Views
0
Helpful
2
Replies
CreatePlease login to create content