Cisco Support Community
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Community Member

Config EoMPLS problem

dear all !

I've configred EoMPLS. I've got a problem with it: VC status always down but neighbour is up.

diagram is :

R3--(f1/1)--(f0/0)--R1--(E1/1)--(E1/1)--R2--(f0/0)--(f1/1)--R4

Configuration:

router 1:

mpls label protocol ldp

pseudowire-class abc

encapsulation mpls

!

interface Loopback0

ip address 1.1.1.1 255.255.255.0

!

interface FastEthernet0/0

ip address 172.16.0.1 255.255.255.0

duplex half

!

interface Ethernet1/1.10

encapsulation dot1Q 10

xconnect 2.2.2.2 10 pw-class abc

remote circuit id 10

mpls ldp router-id Loopback0 force

Router2:

mpls label protocol ldp

pseudowire-class abc

encapsulation mpls

interface Loopback0

ip address 2.2.2.2 255.255.255.255

!

interface FastEthernet0/0

ip address 172.16.0.2 255.255.255.0

duplex half

!

interface Ethernet1/1.10

encapsulation dot1Q 10

xconnect 1.1.1.1 10 pw-class abc

remote circuit id 10

!

mpls ldp router-id Loopback0 force

show command

R1#show mpls l2transport vc 10 detail

Local interface: Et1/1.10 up, line protocol up, Eth VLAN 10 up

Destination address: 2.2.2.2, VC ID: 10, VC status: down

Output interface: unknown, imposed label stack {}

Create time: 00:01:06, last status change time: 00:01:02

Signaling protocol: LDP, peer 2.2.2.2:0 up

MPLS VC labels: local 18, remote 19

Group ID: local 0, remote 0

MTU: local 1500, remote 1500

Remote interface description:

Sequencing: receive disabled, send disabled

VC statistics:

packet totals: receive 0, send 0

byte totals: receive 0, send 0

packet drops: receive 0, seq error 0, send 389

please give me some advices !

thanks all.

4 REPLIES
Silver

Re: Config EoMPLS problem

You are using encapsulaton MPLS, it means your path should be mpls enabled. But from your config I am seeing one mistake the interface e1/1 are using as bakbone interfaces and mpls ip and mplas label protocol should be configured on the interfaces. But in your config these are missing.

regards

shivlu

Community Member

Re: Config EoMPLS problem

I'm terrible sorry shivlu. the exactly diagram like this:

R3--(f1/1)--(E1/1)--R1--(f0/0)--(f0/0)--R2--(E1/1)--(f1/1)--R4

thanks for your reply.

Hall of Fame Super Silver

Re: Config EoMPLS problem

Hello Lai,

verify the correct signaling and forwarding for MPLS LSPs

R1: sh mpls forwarding 2.2.2.2

R2: sh mpls forwarding 1.1.1.1

R1:e1/1.10 must connect to the CE router and not to the backbone

R2:e1/1.10 must connect to the CE router and not to the backbone

this can work if there are L2 switches in the middle able to connect different subifs to different vlans.

these are L2 VPN access links not backbone links even if connected back to back.

Hope to help

Giuseppe

Community Member

Re: Config EoMPLS problem

thanks Giuseppe.

It's OK.

255
Views
0
Helpful
4
Replies
CreatePlease to create content