Cisco Support Community
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
New Member

RIP issue in MPLS VPN PE-CE connection

there are about 1400 routes in the VRF RIP database on PE, approx 30 DSL routers(Cisco837 with same configs) connect PE via RIP V2. The problem is some CE routers receive the whole routing table, but some only get partial routes.

is it weird? has someone experienced the same thing? thanks

1 ACCEPTED SOLUTION

Accepted Solutions

Re: RIP issue in MPLS VPN PE-CE connection

Does this problem happen on some specific routers of the 30 or randomly on any few.

You can try the below and update as to what is the effect.

1) Try increasing the interpacket delay for RIP updates. By default its none, but you may want to introduce a delay just in case to check if the packets being dropped is the reason for some routers not reflecting the updates.

Router(config)# router rip

Router(router-config)#output-delay 15

2) Alternatively you can try triggered updates on the links connecting to your DSL routers. This will send updates only when there is a change and keep the periodic updates suppressed.

Router(config-if)#ip rip triggered

Please do update what is the effect.

HTH-Cheers,

Swaroop

2 REPLIES

Re: RIP issue in MPLS VPN PE-CE connection

Does this problem happen on some specific routers of the 30 or randomly on any few.

You can try the below and update as to what is the effect.

1) Try increasing the interpacket delay for RIP updates. By default its none, but you may want to introduce a delay just in case to check if the packets being dropped is the reason for some routers not reflecting the updates.

Router(config)# router rip

Router(router-config)#output-delay 15

2) Alternatively you can try triggered updates on the links connecting to your DSL routers. This will send updates only when there is a change and keep the periodic updates suppressed.

Router(config-if)#ip rip triggered

Please do update what is the effect.

HTH-Cheers,

Swaroop

New Member

Re: RIP issue in MPLS VPN PE-CE connection

its fixed after putting output-delay 15 in RIP.

Really appreciate your help Swaroop.

kevin

147
Views
0
Helpful
2
Replies
CreatePlease to create content