Cisco Support Community
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Announcements

Welcome to Cisco Support Community. We would love to have your feedback.

For an introduction to the new site, click here. And see here for current known issues.

xconnect not working

Hi I am facing issue with configuring xconnect .

I want to configure L3 interface & xconnect in same router. using different physical interface.

Below is the detail :

R1 === > R2 ====> R3

Configured xconnect in R2 & R1.

The Layer 3 interface in configured in R3 & R1

xconnect is configured in R1 with fa0/0 connected to R2

Layer 3 interface in configured with fa1/0

R3 will come to R2 and R2 will encap with l2tpv3 & send it to R1 and in R1 that is bind with fa0/0. But that layer 3 interface in configured in fa1/0 for same to communicate R3.

Please suggest how it will communicate , Here actullay i dont wnat to wast another router next to R1 i.e. R0 , So intead of using R0 i want to configure L3 interface no R1 Itself.

Everyone's tags (1)
3 REPLIES
Hall of Fame Super Silver

Re: xconnect not working

Hello Chetan,

the xconnect interface has to be at the edge on the two L2 PE routers

>>

xconnect is configured in R1 with fa0/0 connected to R2

Layer 3  interface in configured with fa1/0

R3 will come to R2 and R2 will encap  with l2tpv3

No, this is just a terrible mess

see

http://www.cisco.com/en/US/docs/ios/12_3t/12_3t2/feature/guide/gtl2tpv3.html

you need to do something like

L2 CE ---- xconnect interface --- R1 --- L3 interface ---- R2 --- xconnect --- R3

you need three interfaces on R1, R1 to R2 interface can also be a serial interface.

to avoid to bypass the L2 service put one interface in VRF and connect  it with a cross-over cable to the one with xconnect.

I guess this is just a lab. There is no great sense in doing  this in real world.

Hope to hlep

Giuseppe

Re: xconnect not working

Thanks Giuslar For Reply

But i was looking some else.

Please Ignore

Got the solution

New Member

Re: xconnect not working

...so share your solution

I would use xconnect via layer2 with layer3 svi.

How did you solve this issue

Regards

Jude Bryant

Pioneer Telephone

2309
Views
0
Helpful
3
Replies