Cisco Support Community
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Community Member

xconnect TE Problem

Hi ... we have xconnect problem between our PE-Router when we apply TE on this xconnect. The xconnect is between Cisco 7600 (s72033-advipservicesk9_wan-mz.122-33.SRA3.bin) and Cisco 7206 NPEG2 (c7200p-advipservicesk9-mz.124-11.T3.bin). The problem is xconnect from 7600 to 7206 is up, but xconnect from 7206 to 7600 is down. We have try to test this TE xconnect to different PE, but still got same symptom. There's no problem if we don't apply TE on this xconnect.

The path from TE is:

PE(7606) - P(7606) - PE(7206). The TE path between 7606 to 7206 and 7206 to 7606 is via same physical path.

Cisco-7606:

#sh mpls l2transport vc 896 detail

Local interface: Po1.896 up, line protocol up, Eth VLAN 896 up

Destination address: 116.199.192.146, VC ID: 896, VC status: up

Output interface: Tu5, imposed label stack {57 41}

Preferred path: Tunnel5, active

Default path: disabled

Next hop: point2point

Create time: 00:00:23, last status change time: 00:00:23

Signaling protocol: LDP, peer 116.199.192.146:0 up

MPLS VC labels: local 19, remote 41

Group ID: local 0, remote 0

MTU: local 1500, remote 1500

Remote interface description:

Sequencing: receive disabled, send disabled

VC statistics:

packet totals: receive 0, send 0

byte totals: receive 0, send 0

packet drops: receive 0, send 0

Cisco 7206:

#sh mpls l2transport vc 896 detail

Local interface: Gi0/2.896 up, line protocol up, Eth VLAN 896 up

Destination address: 116.199.192.130, VC ID: 896, VC status: down

Preferred path: Tunnel1, active

Default path: disabled

Output interface: unknown, imposed label stack {}

Create time: 3d23h, last status change time: 00:00:12

Signaling protocol: LDP, peer 116.199.192.130:0 up

MPLS VC labels: local 41, remote 19

Group ID: local 0, remote 0

MTU: local 1500, remote 1500

Remote interface description:

Sequencing: receive disabled, send disabled

VC statistics:

packet totals: receive 0, send 0

byte totals: receive 0, send 0

packet drops: receive 0, seq error 0, send 171145

Appreciate if someone can help.

thks,reza

6 REPLIES
Silver

Re: xconnect TE Problem

Please check the TE in the whole path. If possible post the configs.

regards

shivlu jain

Community Member

Re: xconnect TE Problem

hi shivlu,

there's no problem with TE path, and already test some TE between my 7606-PE to several 7206-PE, and got some result.

the TE config is like this:

7606-PE:

ip explicit-path name METRO_BDG_MORA-GIG-1/5 enable

next-address xxx.xxx.xxx.xxx

next-address xxx.xxx.xxx.xxx

next-address xxx.xxx.xxx.xxx --> 7206-PE Loopback 0 IP address

interface Tunnel5

ip unnumbered Loopback0

tunnel destination xxx.xxx.xxx.xxx --> 7206-PE Loopback 0 IP address

tunnel mode mpls traffic-eng

tunnel mpls traffic-eng autoroute announce

tunnel mpls traffic-eng path-option 1 explicit name METRO_BDG_MORA-GIG-1/5

tunnel mpls traffic-eng path-option 2 dynamic

tunnel mpls traffic-eng record-route

tunnel mpls traffic-eng load-share 10

pseudowire-class TE_METRO_BDG_MORA_GIG-1/5

encapsulation mpls

preferred-path interface Tunnel5 disable-fallback

7206-PE:

ip explicit-path name BDG_METRO_MORA-GIG-0/1 enable

next-address xxx.xxx.xxx.xxx

next-address xxx.xxx.xxx.xxx

next-address xxx.xxx.xxx.xxx --> 7606-PE Loopback 0 IP address

interface Tunnel1

ip unnumbered Loopback0

tunnel destination xxx.xxx.xxx.xxx --> 7606-PE Loopback 0 IP address

tunnel mode mpls traffic-eng

tunnel mpls traffic-eng path-option 1 explicit name BDG_METRO_MORA-GIG-0/1

tunnel mpls traffic-eng path-option 2 explicit name BDG_METRO_XL-SE-6/0

tunnel mpls traffic-eng record-route

tunnel mpls traffic-eng load-share 10

pseudowire-class TE_BDG_METRO_MORA_GIG-0/1

encapsulation mpls

preferred-path interface Tunnel1 disable-fallback

Cisco Employee

Re: xconnect TE Problem

Reza,

This is a bug. You should move to the latest 12.4T, where it should work just fine.

Tehards

Harold Ritter
Sr. Technical Leader
CCIE 4168 (R&S, SP)
harold@cisco.com
México móvil: +52 1 55 8312 4915
Cisco México
Paseo de la Reforma 222
Piso 19
Cuauhtémoc, Juárez
Ciudad de México, 06600
México
Community Member

Re: xconnect TE Problem

Hi Tehards,

Thks for your info. Is both 7606 & 7206 should upgrade to 12.4T ?

Thks,

Reza

Cisco Employee

Re: xconnect TE Problem

Reza,

The issue is on the 7206. You just need to upgrade this router to the latest 12.4T.

Regards

Harold Ritter
Sr. Technical Leader
CCIE 4168 (R&S, SP)
harold@cisco.com
México móvil: +52 1 55 8312 4915
Cisco México
Paseo de la Reforma 222
Piso 19
Cuauhtémoc, Juárez
Ciudad de México, 06600
México
Community Member

Re: xconnect TE Problem

Thks for info, will try this

425
Views
0
Helpful
6
Replies
CreatePlease to create content