Cisco Support Community
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Announcements

Welcome to Cisco Support Community. We would love to have your feedback.

For an introduction to the new site, click here. And see here for current known issues.

New Member

ANIServer - Failed to run (LMS 4.0)

In what there can be a problem?

pdshow ANIServer

ANIServer.properties

4 REPLIES
New Member

ANIServer - Failed to run (LMS 4.0)

Hi,

Sorry to jump on your thread but I have the same issue running LMS Prime 4.1 - fresh install. I have verified the ANServer.properties file and appears not to be corrupted.

I have re-initalised the database - which appears to be completed successfully but this process still fails to start ( note : i had to use  PS_explorer to kill a process which still had the DB file open despite the service being stopped to do the re-initalisation successfully  )

I installed using local admin to a directory with no spaces in it ( c:\program_apps ) running on Windows 2008 SP2 inside a ESX3.5.

C:\Program_apps\CSCOpx\bin>pdshow ANIServer

        Process= ANIServer

        State  = Failed to run

        Pid    = 0

        RC     = -2

        Signo  = 1073741822

        Start  = N/A

        Stop   = 11/04/2012 13:34:20

        Core   = Not applicable

        Info   = Application failed or was registered incorrectly.

I have no data inside the LMS yet but cant progress this issue at the moment to add anything in.

Any help would be appreciated.

Thanks

Cisco Employee

ANIServer - Failed to run (LMS 4.0)

Idieally you may want to check if the ANIServer.properties is corrupt by matching it with ANIServer.properties.orig file. The file should not be less in size than the orig file.

To recover just copy the content from ANIServer.propertis.orig to ANIServer.propertis and modify the following lines :

DEVICESROOT=$NMSROOT\\campus\\lib\\classpath

Ideally in .orig file DEVICEROOT will be blank and NMSROOT is the install directory of you Ciscoworks Server, like :

DEVICESROOT=c:\\Progra~1\\CSCOpx\\campus\\lib\\classpath

-Thanks

Vinod

-Thanks Vinod **Rating Encourages contributors, and its really free. **
New Member

ANIServer - Failed to run (LMS 4.0)

Thanks - in the end it was the DEVICESROOT which was set to "." Now seems to be running.

Cisco Employee

ANIServer - Failed to run (LMS 4.0)

Good to know the feedback on it worked. please close the thread if this is fixed now.

-Thanks

-Thanks Vinod **Rating Encourages contributors, and its really free. **
527
Views
4
Helpful
4
Replies
CreatePlease login to create content