Cisco Support Community
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Announcements

Welcome to Cisco Support Community. We would love to have your feedback.

For an introduction to the new site, click here. If you'd prefer to explore, try our test area to get started. And see here for current known issues.

New Member

Can't enter rommon mode

Hi,

I was trying to do some work at home and it seems that I have messed up my home router...

I loaded a configuration from a 2621XM into my home 2621 and now, when I try to establish a hyperterminal session all that I get are strange symbols like (R+#˜)!#()!#H)!!!!#H)!#()!!!!!!!!!!!#H)!!!!!!!!!!!Þ)!„!Ë

I don't get a command prompt at all and when I type something all what I get is the above symbols.......

Because of this, I tried to enter the router via Rommon.......switch off, switch on and Control+Break........but exactly the same happens........nothing happens in the terminal session and when I type only strange symbols appear on the screen......

Any help please, this is my home router, pride and joy.......

1 ACCEPTED SOLUTION

Accepted Solutions
Purple

Re: Can't enter rommon mode

Hi,

I think you may have changed the baud rate setting for the console port on the router itself.

Can you try and change the baud rate setting on your terminal emulation client to something other than the default 9600 and try again ? I would start at 19200 and then work my way up...

Pls do remember to rate posts.

Paresh

4 REPLIES
Purple

Re: Can't enter rommon mode

Hi,

I think you may have changed the baud rate setting for the console port on the router itself.

Can you try and change the baud rate setting on your terminal emulation client to something other than the default 9600 and try again ? I would start at 19200 and then work my way up...

Pls do remember to rate posts.

Paresh

New Member

Re: Can't enter rommon mode

Yes u r right.........somehow it didn't load the configuration at all BUT it changed the baud rate to 57600..........strange.......anyway, I'm back on the router........so thank you for your help

New Member

Re: Can't enter rommon mode

Hi,

It seems you have a speed setting configured.

Please try a different baud rate on the hyperterminal session and you should be able to see the characters on the screen.

Let me know if this helps :)

Aman.

New Member

Re: Can't enter rommon mode

hey,

I guess someone already posted that answer for you, My apologies, didnt check that.

Glad to knopw that its working fine now.

Aman.

362
Views
0
Helpful
4
Replies