Cisco Support Community
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
New Member

Cisco LMS and GSS 4492 Appliance

Hello,

I have added the GSS to DCR and the verification report shows the SNMP, ssh, enable by ssh is all Ok.

But on running Sync Archive via RME, I get the following error

Protocol ==> Unknown / Not Applicable

Selected Procotol with order --> SSH, TFTP

Execution Result:

CM0062 Polling GSS for changes to configuration

CM00 Polling not supported on PRIMARY STARTUP config, defaulting to fetch.

CM00 Polling not supported on PRIMARY RUNNING config, defaulting to fetch.

--

And the Archive Mgmt jobs shows as 'Partially Successful'.

What does partially successful mean ?

Thanks

1 ACCEPTED SOLUTION

Accepted Solutions
Cisco Employee

Re: Cisco LMS and GSS 4492 Appliance

You would need SAS or Software and Support to open a case on LMS. The workaround is to leave:

terminal-length 0

In your global config at all times.

23 REPLIES
Cisco Employee

Re: Cisco LMS and GSS 4492 Appliance

RME does not know how to do configuration polling for this device, therefore it will always attempt to fetch the config, then look to see if anything has changed. Therefore, what you see here about polling being unsupported is expected.

When running the sync archive job, do not check the Poll box when syncing the GSS devices, and the job should complete successfully. However, even if the box is checked, since RME will default to fetch, the config should still be archived properly.

New Member

Re: Cisco LMS and GSS 4492 Appliance

Hello,

I unchecked the polling, still the error appears but this time it is different.

Protocol==> Unknown/Not Applicable

Selected Protocols with order ==> SSH

Execution Result:

STARTUP

CM0151 PRIMARY STARTUP Config fetch failed for GSS1 Cause: fig from device:java.net.SocketTimeoutException:Read timed out Action: Check if protocol is supported by device and required device package is installed. Check device credentials. Increase timeout value, if required.

I am able to do ssh into the GSS device from Cisco Works Server and the device cred. verification report is also successful.

Regards.

Cisco Employee

Re: Cisco LMS and GSS 4492 Appliance

What version of RME is this?

Cisco Employee

Re: Cisco LMS and GSS 4492 Appliance

Also, what version of code is running on the GSS?

New Member

Re: Cisco LMS and GSS 4492 Appliance

RME Version : 4.3.0

GSS Version : 3.0(2)

Cisco Employee

Re: Cisco LMS and GSS 4492 Appliance

Exactly what output and prompts do you see when you manually SSH to the GSS, and do the following:

en?

enable

show glsb-config

show startup

New Member

Re: Cisco LMS and GSS 4492 Appliance

Right after ssh -> I get the below

login as: admin

admin@x.x.x.x's password:

Last login: Tue Aug 18 16:28:30 2009 from a.b.c.d

GSSA>en

Password:

GSSA#sh startup-config

GSS configuration [Saved: Thu Jul 16 20:40:18 GST 2009]

.

.

.

.

GSSA#sh gslb-config

region "Central USA" comments "Central USA Region"

region "Eastern USA" comments "Eastern USA Region"

region "Western USA" comments "Western USA Region"

owner System

gss-device GSSA activate

gss-device GSSB activate

source-address-list Anywhere owner System

ip address 0.0.0.0 0.0.0.0

.

.

.

.

.

.

Cisco Employee

Re: Cisco LMS and GSS 4492 Appliance

I need you to run the commands exactly how I specified them as that is what RME will do. I also need to see any prompts you get while displaying the startup config and gslb-config.

Cisco Employee

Re: Cisco LMS and GSS 4492 Appliance

Something else that may help here is to enable ArchiveMgmt Service debugging under RME > Admin > System Preferences > Application Loglevel Settings, re-run the Sync Archive job, then post the dcmaservice.log. The GSS code has some considerable debugging built-in, so the timeout problem should be visible.

New Member

Re: Cisco LMS and GSS 4492 Appliance

Please find the log attached. It states SQL Exception and getSshProtocols error.

Thanks.

Cisco Employee

Re: Cisco LMS and GSS 4492 Appliance

You did not enable debugging prior to getting this log. You need to first enable debugging, then run a new Sync Archive job, then post the new log.

New Member

Re: Cisco LMS and GSS 4492 Appliance

When I go to 'Applicaton Log Level Settings', then select ArchiveMgmt from the Application drop down. Both Archive Service and Archive Client are set to debug. Is that sufficient.

Also, when I try to change the Application to All and select Debug and click Apply I get the following message

RMELOG0003: Error while reloading log level for the service - Archive Service.The service might need to be restarted for the settings to take effect.

RMELOG0001: Successfully updated the Log levels.

Cisco Employee

Re: Cisco LMS and GSS 4492 Appliance

ArchiveMgmt Service is sufficient, assuming the setting was applied. You will then need to re-run the job so that debugging is written to the log.

New Member

Re: Cisco LMS and GSS 4492 Appliance

Hello,

Please find the log attached. I didn't find much difference in the log.

I set the ArchiveMgmt Service to debug, and submitted a new sync archive job for GSS device.

Cisco Employee

Re: Cisco LMS and GSS 4492 Appliance

No, there is still no debugging here. Try restarting ConfigMgmtServer, and try again:

pdterm ConfigMgmtServer

pdexec ConfigMgmtServer

New Member

Re: Cisco LMS and GSS 4492 Appliance

Please let know how to restart ConfigMgmtServer.

Is pdterm and pdexec a CLI command.

Cisco Employee

Re: Cisco LMS and GSS 4492 Appliance

Yes. These should be run from a DOS prompt on the server.

New Member

Re: Cisco LMS and GSS 4492 Appliance

Hello,

I have attached the detailed log.

I have removed the actual configuration blocks from the log. Hope it doesn't prevent studying the problem.

Thanks.

Cisco Employee

Re: Cisco LMS and GSS 4492 Appliance

There is a bug in the GSS platform code in RME in that it doesn't properly disable the pager. I can build a patch for you to try. If you open a TAC service request, and have your engineer contact me directly, I will send them the patch.

New Member

Re: Cisco LMS and GSS 4492 Appliance

Hello,

We have Cisco Shared Support with a Cisco Gold Partner. But we don't have SmartNet. Supposedly, we may not be able to raise a TAC case due to absence of SmartNet.

Is there any workaround for this bug ?

Thanks.

Cisco Employee

Re: Cisco LMS and GSS 4492 Appliance

You would need SAS or Software and Support to open a case on LMS. The workaround is to leave:

terminal-length 0

In your global config at all times.

Cisco Employee

Re: Cisco LMS and GSS 4492 Appliance

I filed CSCtb55607 to track this problem.

New Member

Re: Cisco LMS and GSS 4492 Appliance

Great!. We will keep checking on this.

595
Views
0
Helpful
23
Replies
CreatePlease to create content