Cisco Support Community
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Announcements

Welcome to Cisco Support Community. We would love to have your feedback.

For an introduction to the new site, click here. And see here for current known issues.

New Member

CW LMS 3.0: Device Discovery doesn't stop/work

Hi everybody,

we are using an 90-days evaluation version of LMS 3.0 as NMS in a temporary customer-network:

- 70 Switches

- cdp enable

- seed-devices are the core-switches

- ip-range is limited to the /24 mgmt-vlan

- "use default credentials" is enabled.

When I start Device Discovery in CS, the job runs eternally without finding new devices. Adding devices manually works.

Any ideas?

Thanks,

Rolf

6 REPLIES
Cisco Employee

Re: CW LMS 3.0: Device Discovery doesn't stop/work

What version of Campus Manager and Common Services do you have?

New Member

Re: CW LMS 3.0: Device Discovery doesn't stop/work

OS ist Windows 2003

Campus Manager: 5.0.4

Common Services: 3.1.1

Cisco Employee

Re: CW LMS 3.0: Device Discovery doesn't stop/work

Please post the CSDiscovery.log and NMSROOT/conf/csdiscovery/CSDiscovery-config.xml.

New Member

Re: CW LMS 3.0: Device Discovery doesn't stop/work

Here we go.

New Member

Re: CW LMS 3.0: Device Discovery doesn't stop/work

Strange: CSDiscovery.log has not been changed since 27.03.09.

Running Wireshark showed that nothing happens at all when I start Device Discovery.

New Member

Re: CW LMS 3.0: Device Discovery doesn't stop/work

After enabling debugging for Device Discovery the CSDiscovery.log contains now a lot of entries like the following:

[ Sa Apr 18 09:01:53 GMT 2009 ] DEBUG [DiscoveryUtil : getNMSROOT] : NMSROOT: d:\PROGRA~1\CSCOpx

[ Sa Apr 18 09:01:53 GMT 2009 ] DEBUG [DiscoveryJobUtil : processStatus] : [processStatus] Called!!

[ Sa Apr 18 09:01:53 GMT 2009 ] DEBUG [DiscoveryJobUtil : processStatus] : Executing jobCmd: d:\PROGRA~1\CSCOpx\bin\pdshow.cmd CSDiscovery

[ Sa Apr 18 09:01:53 GMT 2009 ] DEBUG [DiscoveryJobUtil : processStatus] : ErrorStream Line: ERROR: CSDiscovery is not a registered server name.Please enter a valid process/server name or check the case of the entered process/server name.

[ Sa Apr 18 09:01:53 GMT 2009 ] DEBUG [DiscoveryJobUtil : processStatus] : Job Command Response:

[ Sa Apr 18 09:01:53 GMT 2009 ] DEBUG [DiscoveryJobUtil : processStatus] : Exit

I don't understand the statement "CSDiscovery is not a registered server name" - what exactly do I have to do to "register CSDiscovery"?

163
Views
0
Helpful
6
Replies