Cisco Support Community
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
New Member

DFM Devices stuck at 10%

I have an issue with about 340 devices stuck at learning state.

I have removed .Net 2.0 and 3.0 framework

I am running LMS 3.1 with DFM 3.1.0, I have already re-initialized the DFM database but

the devices are still stuck at 10%

Here are the steps I took to re-initialized database.

To reinitialize the DFM 3.0.x databases do the following:

NMSROOT\bin\perl NMSROOT\bin\dbRestoreOrig.pl dsn=dfmInv dmprefix=INV

NMSROOT\bin\perl NMSROOT\bin\dbRestoreOrig.pl dsn=dfmEpm dmprefix=EPM

NMSROOT\bin\perl NMSROOT\bin\dbRestoreOrig.pl dsn=dfmFh dmprefix=FH

Delete NMSROOT\objects\smarts\local\repos\icf\DFM.rps and DFM1.rps.

Please help this is a new server that put into production last night.

16 REPLIES
Cisco Employee

Re: DFM Devices stuck at 10%

Make sure there server's fully-qualified domain name is resolvable. Also, post the output of pdshow.

New Member

Re: DFM Devices stuck at 10%

C:\>nslookup hwpmg608.corp.citistreet.org

Server: hwpdc500.corp.citistreet.org

Address: 172.18.18.100

Name: hwpmg608.corp.citistreet.org

Address: 172.18.20.11

Is this is what you asking for?

Cisco Employee

Re: DFM Devices stuck at 10%

This assumes that hwpmg608.corp.citistreet.org is the name that shows up under My Computer > Properties > Identification. If so, then this is fine.

The pdshow also looks good. Please post the NMSROOT/objects/smarts/local/logs/DFM.log and DFM1.log as well as the NMSROOT/log/dfmLogs/TIS/TISServer.log.

New Member

Re: DFM Devices stuck at 10%

No problem...

Cisco Employee

Re: DFM Devices stuck at 10%

DFM still thinks your hostname is HWPMG900. Did you reboot the server after making the hostname change?

New Member

Re: DFM Devices stuck at 10%

I sure did several times since last night around 6 or 7. How can I fix this?

Cisco Employee

Re: DFM Devices stuck at 10%

Shutdown Daemon Manager, then delete NMSROOT\objects\smarts\local\repos\broker\broker.rps. Then restart Daemon Manager. This assumes that the COMPUTERNAME environment variable as seen in the output of the DOS SET command shows the correct hostname.

New Member

Re: DFM Devices stuck at 10%

Would it hurt to reinitialize the database again as well?

Cisco Employee

Re: DFM Devices stuck at 10%

No, but it shouldn't be necessary.

New Member

Re: DFM Devices stuck at 10%

I just performed those steps....so should I give it a hour or so to check back on it?

Looks like they are at 10% now....

Cisco Employee

Re: DFM Devices stuck at 10%

Depends. What does the DFM.log say now? If the error about the old hostname has gone away, then I would give DFM some more time, else there is still a problem.

New Member

Re: DFM Devices stuck at 10%

Looks like hwpmg900 is still being a pain.....I will have to re-initialize the database I assume now.

Cisco Employee

Re: DFM Devices stuck at 10%

No. Please post the output of "pdreg -l DfmServer" as well as the NMSROOT\lib\classpath\md.properties file, and the output of SET from a DOS prompt.

New Member

Re: DFM Devices stuck at 10%

Please see attached.

Thanks.

Cisco Employee

Re: DFM Devices stuck at 10%

Change the value for the SM_BROKER environment variable under the system control panel, then reboot. The value should be:

HWPMG608:9002

New Member

Re: DFM Devices stuck at 10%

Thanks this worked and I'm up and running 100% now.

302
Views
0
Helpful
16
Replies
CreatePlease to create content