Cisco Support Community
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Announcements

Welcome to Cisco Support Community. We would love to have your feedback.

For an introduction to the new site, click here. And see here for current known issues.

New Member

GLBP Failover not working - Reachability is Down (no route)

Hi Guys,

I am having 2 internet routers connected with two different ISPs.

i am running GLBP between the 2 routers.

Whenever any one of the internet links goes down the auto failover does not work.

I have to manually shut the LAN interface of the router to divert the traffic.

below is the config of the router.

Please help me to check if i am missing somthing in config.

==================================

I have used the below config to track the WAN interface

track 1 ip route 220.227.202.150 255.255.255.255 reachability

When I do sh track i got the below output & I doubt if that is the problem

Track 1

  IP route 220.227.202.150 255.255.255.255 reachability

  Reachability is Down (no route) ============================> Reachability show down

    1 change, last change 3w0d

  First-hop interface is unknown ==============================>

  Tracked by:

    GLBP GigabitEthernet0/0 1

sh ip bgp sum

Neighbor        V          AS MsgRcvd MsgSent   TblVer  InQ OutQ Up/Down  State/PfxRcd

199.63.142.12   4        125   29559   29592       39    0    0 16:28:47        2

220.224.145.8   4      18101   63727   58186       39    0    0 6d10h           1

IE1A-Rel-Int#

Interface config

interface GigabitEthernet0/0

ip address 199.63.142.11 255.255.255.0

ip access-group 102 in

ip flow ingress

duplex full

speed auto

glbp 1 ip 199.63.142.10

glbp 1 weighting 110 lower 95 upper 105

glbp 1 weighting track 1 decrement 20

end

interface GigabitEthernet0/1

description *** Reliance 120M 5000000000056 Ckt ID ****

ip address 220.227.202.149 255.255.255.252

ip access-group 103 in

ip flow ingress

duplex full

speed 1000

end

ip route 220.224.145.8 255.255.255.255 220.227.202.150 ======> One static route

IE1A-Rel-Int#sh ip ro 220.227.202.150

Routing entry for 220.227.202.148/30

  Known via "connected", distance 0, metric 0 (connected, via interface)

  Routing Descriptor Blocks:

  * directly connected, via GigabitEthernet0/1

      Route metric is 0, traffic share count is 1

=========================

Additional info

sh glbp b

Interface   Grp  Fwd Pri State    Address         Active router   Standby router

Gi0/0       1    -   100 Standby  199.63.142.10   199.63.142.12   local

Gi0/0       1    1   -   Active   0007.b400.0101  local           -

Gi0/0       1    2   -   Listen   0007.b400.0102  199.63.142.12   -

IE1A-Rel-Int#

sh glbp

GigabitEthernet0/0 - Group 1

  State is Standby

    39 state changes, last state change 16:19:19

  Virtual IP address is 199.63.142.10

  Hello time 3 sec, hold time 10 sec

    Next hello sent in 0.576 secs

  Redirect time 600 sec, forwarder timeout 14400 sec

  Preemption disabled

  Active is 199.63.142.12, priority 100 (expires in 8.576 sec)

  Standby is local

  Priority 100 (default)

  Weighting 90, low (configured 110), thresholds: lower 95, upper 105

    Track object 1 state Down decrement 20

  Load balancing: round-robin

  Group members:

    0027.0d93.b4c0 (199.63.142.11) local

    0027.0d93.bae0 (199.63.142.12)

  There are 2 forwarders (1 active)

  Forwarder 1

    State is Active

      15 state changes, last state change 6d08h

    MAC address is 0007.b400.0101 (default)

    Owner ID is 0027.0d93.b4c0

    Preemption enabled, min delay 30 sec

    Active is local, weighting 90

    Client selection count: 8

  Forwarder 2

    State is Listen

      16 state changes, last state change 16:19:29

    MAC address is 0007.b400.0102 (learnt)

    Owner ID is 0027.0d93.bae0

    Time to live: 14397.728 sec (maximum 14400 sec)

    Preemption enabled, min delay 30 sec

    Active is 199.63.142.12 (primary), weighting 90, low (expires in 8.640 sec)

IE1A-Rel-Int#

I have also attached the config of the both the routers.

Please help me in getting this fix. I am not sure if I am missing somthing in config.

Thanks in Advance !!!!

534
Views
0
Helpful
0
Replies
CreatePlease login to create content