Cisco Support Community
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Announcements

Welcome to Cisco Support Community. We would love to have your feedback.

For an introduction to the new site, click here. And see here for current known issues.

New Member

LMS 2.5.1 RME Inventory RME Collector Help!

I am unable to get the collection/inventory to work in RME 4.0.4

It gives me error when i check on validation credentials:

---None of the devices have credential verification data.---

When I check the logs it says:

10.20.1.40 Device type not supported.

Job Type: Inventory Collection

Job Owner: admin

Status: Failed

Start Time: Sat Mar 29 15:36:35 PST 2008

End Time: Sat Mar 29 15:36:37 PST 2008

Schedule Type: Immediate

Device Summary

Device Details: 10.20.1.40

Total: 1

Scanned: 1

Pending: 0

Successful: No Changes: 0

Failed: 1

Successful: With Changes: 0

I can see in LMS both my switches setup with SNMP. I can view them in DFM and CS and they were

discover in Common services without issue. I have checked and double checked SNMP read string

and telnet ID and Password. Those are all working.

I have verified SNMP is working and can walk the SNMP tree.

Has anyone ran into this before? Any suggestions?

20 REPLIES
Cisco Employee

Re: LMS 2.5.1 RME Inventory RME Collector Help!

First, RME 4.0.4 is quite old relatively speaking. You should consider upgrading to LMS 2.6 which currently includes RME 4.0.6. A lot of bug fixes and new device support have gone into this version. LMS 2.6 is freely downloadable from Cisco.com at http://www.cisco.com/kobayashi/sw-center/cw2000/lan-planner.shtml .

The error you're getting here points to the device not being supported by RME. What type of device is 10.20.1.40? What is its sysObjectID?

New Member

Re: LMS 2.5.1 RME Inventory RME Collector Help!

Well it's happening on both switches.

Core- 4570r "bootflash:cat4500-entservicesk9-mz.122-31.SGA.bin"

Access Layer 3560G-48TS 12.2(25) = 10.20.1.40

I did find both switches in the supported doc.

How do I find the sysobject? I will try downloading LMS 2.6 and see what that does for me. Anyothe ideas?

Thank you for your help! Its much appriciated!

Cisco Employee

Re: LMS 2.5.1 RME Inventory RME Collector Help!

You can get the sysObjectID by going to Device Center > SNMP Walk, and specify sysObjectID for the starting OID. You can then go to Common Services > Software Center > Device Updates and click on the number next to Resource Manager Essentials. In the pop-up that comes up, search for the sysObjectID (without the leading .).

Even if it says the sysObjectID is supported by doing that, you could have a package problem, especially if this is Windows. If you find this to be the case, you will need to uninstall and reinstall RME. But before you do that, you will need to set the TEMP and TMP per-user and global environment variables to something short like C:\WINDOWS\TEMP. You will also need to disable anti-virus software.

If this is LMS on Solaris, you could still have a package problem which will force you to reinstall RME, but you will not need to do any tasks before hand.

New Member

Re: LMS 2.5.1 RME Inventory RME Collector Help!

I installed LMS 2.6 still getting error:

"Devive not supported.

I downloaded the 3560 and 4000 packs. Still same error.

Whats the best wat to uninstall and reinstall RME in windows without destroying LMS?

Thanks again for your help.

Cisco Employee

Re: LMS 2.5.1 RME Inventory RME Collector Help!

It sounds like you do have a package problem. Since you've already moved to LMS 2.6, you will not be able to reinstall only RME. At this point, you should take a backup of LMS data, uninstall LMS, then reinstall LMS 2.5.1 (after doing the steps I mentioned in my previous post) then immediately patch to LMS 2.6, then apply the CS 3.0.6, RME 4.0.6, DFM 2.0.10, and Campus Manager 4.0.10 updates after that.

Once you upgrade to those versions, you will have all of the currently available device support.

The way you will know the device package installation is successful is that the .zip files in NMSROOT\MDC\tomcat\webapps\rme\WEB-INF\lib\pkgs and NMSROOT\www\classpath\com\cisco\nm\xms\psu\pkgs\rme are exactly the same.

New Member

Re: LMS 2.5.1 RME Inventory RME Collector Help!

How could they be reachable in all the other modules but not RME! It's just driving me nuts!

Cisco Employee

Re: LMS 2.5.1 RME Inventory RME Collector Help!

Because RME's package repository is corrupt. We see this all the time especially on Windows. It is typically the result of a bad installation.

New Member

Re: LMS 2.5.1 RME Inventory RME Collector Help!

I am getting the below but looks like SNMP is working. What packages do I need to download to support the 4570r and 3560G-48TS?

Name: Device Credential Verification Job Work Order

Summary: General Info

----------------------------------------------------------------------------------------------

Job Id: 1043

Owner: admin

Description: ert

Schedule Type: Immediate

Creation Time: 29 Mar 2008 19:31:48

Start Time: 29 Mar 2008 19:31:48

Credentials Selected: Read Community, Read Write Community, Telnet.

Devices Selected: 10.10.0.1, 10.20.1.40.

End Time: 29 Mar 2008 19:31:51

Email-Id(s):

Device Name Read

Community Write

Community Telnet

1. 10.20.1.40 Device Not Supported Device Not Supported Device Not Supported

2. 10.10.0.1 Device Not Supported Device Not Supported Device Not Supported

New Member

Re: LMS 2.5.1 RME Inventory RME Collector Help!

Now my 3650G is giving this error after upgrading to LMS 2.6

error: Transport session to device failed. Cause: Authentication failed on device.

I am using TELNET and TFTP in archive settings.

Any ideas whats going on?

Cisco Employee

Re: LMS 2.5.1 RME Inventory RME Collector Help!

This error is usually a true positive, and means that the credentials entered in DCR are not correct for this device. If your protocol order is TELNET followed by TFTP, and telnet should succeed, check DCR to make sure the Username and Password credentials are correct for this device in addition to the enable password credential.

If they all check out, a sniffer trace should quickly show where the problem lies. You can also enable ArchiveMgmt Service debugging under RME > Admin > System Preferences > Loglevel Settings, re-run the job, and check the dcmaservice.log for errors.

New Member

Re: LMS 2.5.1 RME Inventory RME Collector Help!

When I go into Device Center and try to use the Telnet funcion it goes to

error: telnet://10.20.1.40/ Web page can't be displayed. Could this be a symptom of not being able to Telnet to switch to get SNMP settings? I can view both switches via Cisco Works. If that tells you anything?

Thanks

New Member

Re: LMS 2.5.1 RME Inventory RME Collector Help!

Also in Device Center it says this for the

Device Alert Identifier:

Device Alert Identifier 00000RX !

What is this telling us?

New Member

Re: LMS 2.5.1 RME Inventory RME Collector Help!

Also when I run in Device Center:

TFTP fails. Could this be the issue? How to fix?

Management Station to Device:

Note: Protocol connectivity has been checked. Credentials for the protocol have not been tested.

Interface Found: 10.20.1.40

Status: UP

------------------------------------------------------------------------------------------

Test Results

UDP Okay

sent: 5 recvd: 5 min: 0 max: 0 avg: 0 timeout: 2 size: 64 protocol: udp port: 7

TCP Okay

sent: 1 recvd: 1 min: 0 max: 0 avg: 0 timeout: 2 size: 512 protocol: tcp port: 7

HTTP Okay

sent: 5 recvd: 5 min: 0 max: 0 avg: 0 timeout: 2 size: 33 protocol: http port: 80

TFTP Failed

sent: 5 recvd: 0 min: 0 max: 0 avg: 0 timeout: 2 size: 25 protocol: tftp port: 69

SNMPRv1/v2c Failed

sent: 5 recvd: 0 min: 0 max: 0 avg: 0 timeout: 2 size: 91 protocol: snmp_get port: 161

SNMPWv1/v2c Okay

sent: 5 recvd: 5 min: 0 max: 0 avg: 0 timeout: 2 size: 91 protocol: snmp_set port: 161

SSH Failed

TELNET Okay

Cisco Employee

Re: LMS 2.5.1 RME Inventory RME Collector Help!

This indicates you have a bad SNMP read-only string configured in DCR for the device. That is a serious problem. You need to correct that credential. The fact that TFTP is failing simply means you have not enabled a TFTP server on the device. This is not used by LMS, so having TFTP fail is not a problem.

New Member

Re: LMS 2.5.1 RME Inventory RME Collector Help!

Reinstalling from scratch has solved my issue.

Another question:

I have the Data Collection Filter set to VTP Domain. Can I get snmp trap emails with this option checked? Im not receiving any emails with SNMP error info?

Thank gain for the help!

Cisco Employee

Re: LMS 2.5.1 RME Inventory RME Collector Help!

The Data Collection filters have no bearing on traps or emails. They control which devices will be managed by Campus Manager. Therefore, I don't understand your questions.

New Member

Re: LMS 2.5.1 RME Inventory RME Collector Help!

I am now getting only Minor Alarms. But not recieveing Warnings or Critical alarms via email. Any ideas?

Some how I am not getting the syslogs communicating to Cisco Works. All swithces are pointing to our Cisco Works for SNMP traps.

Cisco Employee

Re: LMS 2.5.1 RME Inventory RME Collector Help!

It sounds like you're moving into DFM and RME syslog analysis. Please start new threads for these questions.

Cisco Employee

Re: LMS 2.5.1 RME Inventory RME Collector Help!

DFM alert identifiers are meaningless. You would need to drill into the alert to get the individual events and their details.

Cisco Employee

Re: LMS 2.5.1 RME Inventory RME Collector Help!

This means either the client can't connect to this device via telnet or the client browser is improperly configured to handle telnet:// URLs. Either way, it doesn't explain why config archive is failing.

259
Views
0
Helpful
20
Replies
CreatePlease to create content