Cisco Support Community
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Announcements

Welcome to Cisco Support Community. We would love to have your feedback.

For an introduction to the new site, click here. And see here for current known issues.

New Member

LMS 3.2 topology services not display user defined group

CM topology services doesn't display topology view for user defined group. however the "system defined " group dispaly the topology view. this wasn't the case on old LMS 2.6 but with LMS 3.2 we have this issue. did we miss something on setup/configration?

1 ACCEPTED SOLUTION

Accepted Solutions
Cisco Employee

Re: LMS 3.2 topology services not display user defined group

1. Yes, there is a procedure to drop the OGS tables from the cmf database, but you need to contact TAC to get this procedure.  It is rather involved.  This should be a last resort as you will lose all your user-defined groups.  However, if there is a problem with the OGS configuration in the database, this procedure will correct it.

2. Externally, there is no difference between creating groups in Campus or Common Services.  You can just use different attributes.  Internally, groups to evaluate a group created in Common Services, the CampusOGSServer sends a message to the CSOGSServer which actually evaluates the group against the DCR tables in the cmf database.  The CSOGSServer then returns a list of DCR IDs to Campus.  If those same DCR IDs are managed by Campus, then Campus will display those devices on the map, and in device selectors.

35 REPLIES
Cisco Employee

Re: LMS 3.2 topology services not display user defined group

What errors do you see when trying to launch the topology view for a user-defined group?  What application's user-defined groups are you using?

New Member

Re: LMS 3.2 topology services not display user defined group

my user difned group listed under | Topology groups ->CS@server->user defined group | first. it take a while to open the page after selecting one of "user defined group" and no error message just balnk and the top of the page normally listed (Device) (switches) (routers) all showing "0" other note. if I go to Network view -> Lan edge view -all my user defined group listed there and I can see the topology from there.

Cisco Employee

Re: LMS 3.2 topology services not display user defined group

It is not uncommon to see non-Campus user-defined groups be empty in Topology Services.  However, it sounds like this might be something different. Post a screenshot illustrating what you are seeing including the area where you say it is working inside Campus.

New Member

Re: LMS 3.2 topology services not display user defined group

I have attached 2 screeenshoots.

1 - topology group directory for user defiend group name "store 3" which is blank as you see ( why is blank?)

2- Network View directory  for the same user defined group name "store 3" which listed all devicess on the group.

I still have the old LMS 2.6 all the useres defined group can be seen from topology Groups. this is the very important part for our job to see dieeferent locations topology. please let me know if any change on LMS 3.2 to create a user defined group and to see the topology from different locations.

Thanks a lot for your assistance.

Cisco Employee

Re: LMS 3.2 topology services not display user defined group

These are two different things.  The LAN Edge View is a switch cloud which you've named Store3.  The user-defined group is a rule built in Common Services which may be matching on a different set of devices.  What is the ruleset of Store3?  What devices are matched by this group in the Common Services Group Administration screen?

Nothing special needs to be done to allow you to view user-defined groups in Topology Services.  You just need to make sure that the devices being matched are managed in Campus Manager.  That is, under the layer 2 view, you see those devices.  Once that is happening, then they should be visible in the user-defined group container.

New Member

Re: LMS 3.2 topology services not display user defined group

store 3 groups defiend on CS, I have atached the rule and the matched list screen shoot. the problem appears on CM side because from CM -> Admin->Groups-> and select user defiend group "store3" and click the detail -> view parent rule is empty (attached the screen shoot) also the membership detail is empty.

Cisco Employee

Re: LMS 3.2 topology services not display user defined group

It APPEARS this should be working, but you've blocked out the full hostnames in the Campus screenshot, so I cannot say for certain that the same devices being matched by the group are actually managed in Campus Manager.  I did a test here, and I am unable to reproduce.  The devices matched by my CS user-defined group are visible in Topology Services under the user-defined group container.

Post an unfiltered screenshot showing that the devices are in fact managed in Campus, and post the Java Web Start console output after viewing the contents of the Sotre3 group.

New Member

Re: LMS 3.2 topology services not display user defined group

I think need to back for primary how do I know the device managed by CM? I have added and created groups on CS. all I know on the past just show up on CM topolgy that was confirm the device managed by CM. now since I couldn't see any list device on topology. how I can tell the device indeed managed by CM.

from CM -> Admin->Groups-> and select user defined group "store3" and click the detail -> view parent rule is empty (attached the screen shoot) also the membership detail is empty. is this should list all device under group "store3" ? (attache the screen shoot)

***Java Web Start console output*** 1261507023598 December 22, 2009 11:37:03 AM EC_Cw-server_AniCoreStates_1261498500770 pc00054 DistMethodTrace FilteredEventConsumer: setClassInstance : EC_Cw-server_AniCoreStates_1261498500770.ec.0, filtobj=com.cisco.nm.ani.share.events.AniEventFilter, init-state=true

Cisco Employee

Re: LMS 3.2 topology services not display user defined group

You cannot view the membership of one application's groups in another application's group administration screen.  The way to verify that a device is truly managed by Campus is to look for it in the layer 2 view or the unconnected devices view.  If it is in one of those two views, then it is managed.

You can also try testing one of the other Campus workflows to see if the devices show up there.  For example, go to Campus Manager > Reports > Report Generator, and run a Port Attributes Report.  Choose your user-defined group from the list, and see if the devices show up.  If so, then there is a problem with Topology Services.  If not, then there is most likely an issue with the CampusOGSServer.

New Member

Re: LMS 3.2 topology services not display user defined group

Topology services Layer 2 veiw all the devices show up. so that confirm all devices managed by CM. however when I go to Campus Manager > Reports > Report Generator, and run a Port Attributes Report. there is no options for any user defined group. (attached screen shoot)

Cisco Employee

Re: LMS 3.2 topology services not display user defined group

Check Common Services > Device and Credentials > Device Selector Settings > Group Customization, and make sure you have User Defined Groups set to "All User Defined Groups".  You should then see a top-level User Defined Groups folder in the Campus device selectors.

New Member

Re: LMS 3.2 topology services not display user defined group

Common Services > Device and Credentials > Device Selector Settings > Group Customization ---set to "All User Defined Groups". but still not seen top-level User Defined Groups folder. I am wondering any kind of service or server belongs to this function down? because couple of month ago when the first time created the user defined group, i am able to see all the devices and the topology was there. I didn't check since then and I didn't know since this thing stop working. Thanks,

Cisco Employee

Re: LMS 3.2 topology services not display user defined group

The process which is responsible for grouping in Campus Manager is CampusOGSServer.  However, I do not believe this process is down.  However, you may be running into a bug.  Post the NMSROOT/MDC/tomcat/webapps/campus/WEB-INF/lib/ctm_config.txt and NMSROOT/MDC/tomcat/webapps/WEB-INF/lib/ctm_config.txt.

New Member

Re: LMS 3.2 topology services not display user defined group

I have attached the files, couldn't fine the second file...there is no such directory on my path (/MDC/tomcat/webapps/WEB-INF/lib/ctm_config.txt)

Cisco Employee

Re: LMS 3.2 topology services not display user defined group

I meant NMSROOT/MDC/tomcat/webapps/cmapps/WEB-INF/lib/ctm_config.txt.

New Member

Re: LMS 3.2 topology services not display user defined group

ok, I got and attached it!!

Cisco Employee

Re: LMS 3.2 topology services not display user defined group

These look good.  Post your CampusOGSServer.log and CampusOGSClient.log.

New Member

Re: LMS 3.2 topology services not display user defined group

attached log file for CampusOGSServer.log. however CampusOGSClient.log  is empty! additional Note- actually any new created user defined group no longer  show up  on topology group "user defined group container.  only the group created before this problem started show up there eventhough

as we discussed till now, didn't display the devices under thoses groups.Thanks.

Cisco Employee

Re: LMS 3.2 topology services not display user defined group

What version of the Common Services MDF do you have installed?  Post your NMSROOT/lib/classpath/com/cisco/nm/cwcs/mdf/mdfdata.xml file.

New Member

Re: LMS 3.2 topology services not display user defined group

attached mdfdata.xml

Cisco Employee

Re: LMS 3.2 topology services not display user defined group

Try upgrading your MDF to 1.36 from Common Services > Software Center > Device Update.  Select the Common Services box.

New Member

Re: LMS 3.2 topology services not display user defined group

Thanks, I did upgrade MDF per your instruction but no change so far.

Cisco Employee

Re: LMS 3.2 topology services not display user defined group

Post the new mdfdata.xml and CampusOGSServer.log files.

New Member

Re: LMS 3.2 topology services not display user defined group

I have attached CampusOGSServer.log and mdfdata.xml

Cisco Employee

Re: LMS 3.2 topology services not display user defined group

I don't see any problems.  In fact, just given this log, I would think that Campus grouping is working just fine as of 1/2.  Go ahead and open a TAC Service request so some live troubleshooting can be done on this.

New Member

Re: LMS 3.2 topology services not display user defined group

ok,in the mean time I have one question based on my recent observation. topology services display user defined group creating under CM. however  CS userd defined group didn't display on topology services as we discussed earlier. one step ahead even when I deleted the exisisting group from CS. or created a new group under CS. the topology services didn't show the change. that's looks to me. the communication between CS and topology services no longer exist.looks like topolgy services stack with old information.

question I have.

1st - is there any way re-initialize Cs user defined group or able to re-communicate with topology services. looks like something corrupted on CS group.

2nd - what about if I just leave CS group as it is, and re-create all my user defined group under CM - is that affecting anything. what's the difference (pros/cons) creating user-defined group under CM instead of CS?

Thanks a lot!

Cisco Employee

Re: LMS 3.2 topology services not display user defined group

1. Yes, there is a procedure to drop the OGS tables from the cmf database, but you need to contact TAC to get this procedure.  It is rather involved.  This should be a last resort as you will lose all your user-defined groups.  However, if there is a problem with the OGS configuration in the database, this procedure will correct it.

2. Externally, there is no difference between creating groups in Campus or Common Services.  You can just use different attributes.  Internally, groups to evaluate a group created in Common Services, the CampusOGSServer sends a message to the CSOGSServer which actually evaluates the group against the DCR tables in the cmf database.  The CSOGSServer then returns a list of DCR IDs to Campus.  If those same DCR IDs are managed by Campus, then Campus will display those devices on the map, and in device selectors.

New Member

Re: LMS 3.2 topology services not display user defined group

I think I will involve TAC to do that.in the mean time I will start create on CM new groups. I have spent enough time with this, and I don't think that much bad to recreate again. thank you so much for your time for the last couple of weeks.

New Member

Re: LMS 3.2 topology services not display user defined group

Hello Mr. Clarke. I have spoke with TAC and they suggest me to re-initializing all LMS database.this doesn't make any sense just because CM database has issue and restating all LMS database.is this possible for you to see this case  SR: 613245139. Thanks.    to

1338
Views
0
Helpful
35
Replies
CreatePlease login to create content