Cisco Support Community
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Announcements
Webcast-Catalyst9k

LMS 4.1 : 0 Devices in Campus Manager (VLAN Port Assignment, ...) Bug ?

Hi guys,

I encountered again a problem with the new virtual appliance of Cisco Prime LMS 4.1.

My appliance is installed, licence embedded, and several devices added into the DCR.

If I'm going on the Inventory > Manage Device State, I can find ALL my added devices (I use hostname, without appending DNS domain).

But into the Campus Manager , for example into : Configuration > Workflows > VLAN > Port Vlan Assignment , I don't have any devices in !

Well, I tried many times to Run a Data Collection on "All Devices", but nothing more...

If I go to Admin > Collection Settings > Data Collection  --> Show Devices --> Always the same devices into it ... nearly 20 devices, and I have much more than 20 devices into my network !!

How could I solve this issue please ?

It 's really annoying, because we cannot manage PORT VLAN ASSIGNMENT from LMS on the devices...

Thank a lot for your answer.

Regards,

Stephane.

1 ACCEPTED SOLUTION

Accepted Solutions

LMS 4.1 : 0 Devices in Campus Manager (VLAN Port Assignment, ...

When the devices don't get 'data collected' they will just not appear there

Nothing under (VTP) domain selector either then?

Not sure what could cause this. I think a problem with the ani db.

You can reinit or do a dbrestoreorig. See the forum documents for details

Cheers,

Michel

2 REPLIES

LMS 4.1 : 0 Devices in Campus Manager (VLAN Port Assignment, ...

When the devices don't get 'data collected' they will just not appear there

Nothing under (VTP) domain selector either then?

Not sure what could cause this. I think a problem with the ani db.

You can reinit or do a dbrestoreorig. See the forum documents for details

Cheers,

Michel

LMS 4.1 : 0 Devices in Campus Manager (VLAN Port Assignment, ...

Hi Michel,

Correct !

Thank you very much for your help.

Indeed, it was an ANIdb related issue.

What I made :

[SVR-LANMGT01/root-ade init.d]# ./dmgtd stop

Daemon Management stopping. This may take a few minutes.

[SVR-LANMGT01/root-ade bin]# dbRestoreOrig.pl dsn=ani dmprefix=ANI

WARNING: Existing contents of ani database will be lost.

Do you want to continue [y/n]?y

INFO: Starting the DataBase

    Starting database engine aniEng

SQL Anywhere Command File Hiding Utility Version 10.0.1.4157

INFO: Start Db Engine /opt/CSCOpx/objects/db/bin64/dbeng10 -q -x tcpip{HOST=localhost;DOBROADCAST=NO;ServerPort=43443} -m -ud -c 16M -n aniEng /opt/CSCOpx/databases/ani/ani.db -n aniDb

INFO: select count(*) from DbVersion, select count(*) from func_config : Retry 0

INFO: Connected the Database

INFO: Command Executed

INFO: Connecting the Database ani

INFO: Company=Cisco Systems;Application=NMTG;Signature=010fa55157edb8e14d818eb4fe3db41447146f1571g32125eb777a87cbf8b29a954f559d4221b792ff8

INFO: Preparing AUTH cmd

INFO: AUTH Executed

INFO: AUTH cmd finished

INFO: Stopping the Database engine ani

    Stopping database engine aniEng

INFO:STOP= /opt/CSCOpx/objects/db/bin64/dbstop -q -y -c dsn=ani

SQL Anywhere Command File Hiding Utility Version 10.0.1.4157

INFO: Database Shutdown is in Progress..Please wait

INFO: Stop Engine Args= /opt/CSCOpx/objects/db/bin64/dbstop -q -y -c dsn=ani

INFO: After Database Shutdown RC= 0

INFO: Database [ani] authenticated successfully.

ani database initialization is completed.

[SVR-LANMGT01/root-ade bin]# /etc/init.d/dmgtd start

WARNING: Insufficient Memory (RAM). Please refer to the

WARNING: prerequisites chapter of the install guide.

INFO:backed up /var/adm/CSCOpx/log/daemons.log to /var/adm/CSCOpx/log/daemonsbackup.log

Daemon Management 4.1 starting. Log=(syslog) /var/adm/CSCOpx/log/dmgtd.log

[SVR-LANMGT01/root-ade bin]#

Then with the WebUI a new Data Collection + Major Acquisition.

It has solved my problem.

Thank you.

768
Views
0
Helpful
2
Replies
CreatePlease to create content