Cisco Support Community
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Announcements

Welcome to Cisco Support Community. We would love to have your feedback.

For an introduction to the new site, click here. If you'd prefer to explore, try our test area to get started. And see here for current known issues.

New Member

LMS 4.2.4 - 0 devices found during custom discovery

Hello everyone,

I am having issues with LMS 4.2.4 soft appliance -  starting custom discovery - the interface actually says that the discovery is starting, but it ends very fast and the results are always 0 devices found. The process CSDiscovery is in "Transient terminated" state.

Has anyone encountered this before?

Thanks in advance!

  • Network Management
Everyone's tags (2)
1 ACCEPTED SOLUTION

Accepted Solutions
Cisco Employee

LMS 4.2.4 - 0 devices found during custom discovery

From the pdshow , I found few other imp services are also down.

follow the below steps to regenrate the SSL certificate:

1.stop the LMS service

(2) Then proceed to /opt/CSCOpx/MDC/Apache/conf/ssl and delete the
following files:
 
server.crt 
server.csr 
server.key 
server.pk8

(3) Do a /opt/CSCOpx/MDC/Apache/bin/ConfigSSL.pl -disable
(4) then ConfigSSL.pl -enable

(5) /etc/init.d/dmgtd stop
Wait 10 minutes
 
(6) /etc/init.d/dmgtd start
Wait 10 minutes and then access the application.

now run the discovery job again and see how it work.

If possinle add one of the SEED device in the CDP module as well and see if it makes any difference.

Thanks-
Afroz
[Do rate the useful post]
****Ratings Encourages Contributors ****

Thanks- Afroz [Do rate the useful post] ****Ratings Encourages Contributors ****
17 REPLIES
Cisco Employee

LMS 4.2.4 - 0 devices found during custom discovery

Can you  manually start the process :

pdexec CSDiscovery and see how it works.

Thanks-
Afroz
[Do rate the useful post]
****Ratings Encourages Contributors ****

Thanks- Afroz [Do rate the useful post] ****Ratings Encourages Contributors ****
New Member

LMS 4.2.4 - 0 devices found during custom discovery

hi,

i tried running the "pdexec CSDiscovery" command from the shell, but the process stays as transient terminated and the discovery still returns 0 results.

Cisco Employee

LMS 4.2.4 - 0 devices found during custom discovery

ok. Fisrt kill the process.

pdterm CSDiscovery and then pdexec CSDiscovery

Thanks-
Afroz
[Do rate the useful post]
****Ratings Encourages Contributors ****

Thanks- Afroz [Do rate the useful post] ****Ratings Encourages Contributors ****
New Member

LMS 4.2.4 - 0 devices found during custom discovery

thanks for the quick replies.

I have killed the process and then started it manually, but, as soon as i start the discovery, the process returns to transient terminated and the discovery instantly ends with 0 results.

Cisco Employee

LMS 4.2.4 - 0 devices found during custom discovery

Can you share the screen shot of the summary of your discovery settings

Thanks-
Afroz

Thanks- Afroz [Do rate the useful post] ****Ratings Encourages Contributors ****
New Member

Re: LMS 4.2.4 - 0 devices found during custom discovery

I have attached the screenshots:

1.JPG

        2.JPG

Cisco Employee

LMS 4.2.4 - 0 devices found during custom discovery

Discovery settings looks ok. tried to restart the LMS service once and check the issue again.

Also share the  NMSROOT/CSCOpx/log/CSDiscovery.log

Thanks-
Afroz
[Do rate the useful post]
****Ratings Encourages Contributors ****

Thanks- Afroz [Do rate the useful post] ****Ratings Encourages Contributors ****
New Member

Re: LMS 4.2.4 - 0 devices found during custom discovery

I restarted the appliance, still the same. The CSDiscovery.log is attached.

Cisco Employee

LMS 4.2.4 - 0 devices found during custom discovery

share the output of pdshow

Gather the below information.

1.  Truncate the existing log files CSDiscovery.log & ngdiscovery.log using the below
command
              /opt/CSCOpx/bin/logrot_trunc   

1.  Enable discovery debug for all modules @ Admin > System > Debug Settings >
Discovery Logging Configuration
  2.  Run discovery and share the below files.
·         CSDiscovery.log & ngdiscovery.log
·         CSDiscovery-config.xml and system-config.xml file from
/opt/CSCOpx/objects/csdiscovery/

Thanks-
Afroz
[Do rate the useful post]
****Ratings Encourages Contributors ****

Thanks- Afroz [Do rate the useful post] ****Ratings Encourages Contributors ****
310
Views
25
Helpful
17
Replies
This widget could not be displayed.