Cisco Support Community
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Announcements

Welcome to Cisco Support Community. We would love to have your feedback.

For an introduction to the new site, click here. If you'd prefer to explore, try our test area to get started. And see here for current known issues.

New Member

LMS Software Image Management - Telnet failure

Hi all,

I had a problem with Software Image Management for the upgrade of a switch.

It seems that at the end of the upgrade, CiscoWorks was unable to save the configuration with telnet.

Yet, telnet seems to be ok because CiscoWorks manages to connect to the switch at the beginning of the upgrade.

Updating config file during software upgrade process

Device running-config is modified but failed to save the running-config to startup-config.Cause:

Could not detect SSH protocols running on the device


TELNET: Failed to establish TELNET connection to 10.1.3.4 -

Cause: Authentication failed on device 3 times.

I sent attached the logs of the upgrade.

Thank you in advance.

4 REPLIES
New Member

LMS Software Image Management - Telnet failure

Hi,

No solution to resolve this issue ?

Cisco Employee

LMS Software Image Management - Telnet failure

Does the Device crendential verification report succeeds or fail? Is config Archive failing for one device or all?

If the devices are configured for AAA the you have to modify the Tacacsprompt.ini file for telnet to work successfully.

For procedure on editing the file, see my post :

https://supportforums.cisco.com/message/3607600#3607600

-Thanks

Vinod

-Thanks Vinod **Rating Encourages contributors, and its really free. **
New Member

Re: LMS Software Image Management - Telnet failure

Hello,

yes, the DCR verification report is succeed :

1.switch03-dOk(Primary Successful)Ok(Primary Successful)
2.switch04-dOk(Primary Successful)Ok(Primary Successful)

I have modify the tacacsprompt.ini and reload an upgrade of the switchs at 13:28 pm for testing. It is 16:33 pm and the upgrade is still running...

3 hours for upgrade 2 switchs ? The upgrade seems to be blocked or looped in swim_log.

Thanks.

New Member

Re: LMS Software Image Management - Telnet failure

Hello,

The job fails last night after timeout.

I have reschedule job this morning for 2 switchs :

  • 2960 with telnet and ssh enabled
  • 2960 with telnet enabled only

The device credentials verification job seems to be coherent :


Device Name Read
Community
Read Write
Community
Telnet Enable
by Telnet
SSH Enable
by SSH
1.switch04-dOkOkOk(Primary Successful)Ok(Primary Successful)Failed  to connect. Did Not  Try
1.switch03-dOkOkOk(Primary Successful)Ok(Primary Successful)Ok(Primary Successful)Ok(Primary Successful)

But the job fails again cause telnet authentication failed on device 3 times.

I do not understand why LMS does not use ssh if possible at the finish of the job? Why telnet authentication fails ?

Thanks in advance.

927
Views
0
Helpful
4
Replies