Cisco Support Community
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Announcements

Welcome to Cisco Support Community. We would love to have your feedback.

For an introduction to the new site, click here. And see here for current known issues.

New Member

LMS upgrade - Problems with User Tracking

Hi,

i am having a problem where my user tracking dosnt pick up any users from my 6500 switches.

I was thinking about upgrading to LMS 3.1 but ist not available on the website, do I need to pay for this upgrade?

thansk

Marianne

1 ACCEPTED SOLUTION

Accepted Solutions
Cisco Employee

Re: LMS upgrade - Problems with User Tracking

That's what I though. The '@' is an illegal character for a Cisco community string. Remove this, perform a new Data Collection then a new UT acquisition, and you should be good to go.

13 REPLIES
Cisco Employee

Re: LMS upgrade - Problems with User Tracking

LMS 3.1 is available as a free upgrade for customers who have an SAS contract on LMS 3.0. The upgrade is delivered as a DVD. You can go to http://www.cisco.com/upgrade to request it, or contact your sales team.

That said, I do not think upgrading will solve your UT problem. What version of Campus Manager are you using now? Do these 6500 switches show up as green with the proper icon on the topology map?

New Member

Re: LMS upgrade - Problems with User Tracking

Hi J,

iam using CM v5.0.3, the switches show up green, the icons are a green box with a green router on top the device type is C6509-ios.

thanks

Marianne

Cisco Employee

Re: LMS upgrade - Problems with User Tracking

There are no known bugs in CM 5.0.3 that would account for missing end host entries. What version of SNMP are you using with these 6500s?

New Member

Re: LMS upgrade - Problems with User Tracking

Hi J,

here is an excert from the UT.log

2008/07/31 08:59:33 main VmpsAdminSMFGenerateTable: check arp: 00-13-21-fd-94-a3 10.225.97.4 EDC_Internal ISI_INT_FE

2008/07/31 08:59:33 main VmpsAdminSMFGenerateTable: Getting VTP DOMAIN from the router entry...

2008/07/31 08:59:33 main VmpsAdminSMFGenerateTable: NOT Getting VLAN Obj from the router entry as DOMAIN IS NULL...

2008/07/31 08:59:33 main VmpsAdminSMFGenerateTable: check arp: 00-1c-58-40-92-91 172.16.35.148 NULL_10.232.37.1(T) VLAN0150

2008/07/31 08:59:33 main VmpsAdminSMFGenerateTable: Getting VTP DOMAIN from the router entry...

2008/07/31 08:59:33 main VmpsAdminSMFGenerateTable: NOT Getting VLAN Obj from the router entry as DOMAIN IS NULL...

2008/07/31 08:59:33 main VmpsAdminSMFGenerateTable: check arp: 00-03-ba-18-56-d5 10.225.250.40 EDC-DMZ ISI_LEGACY_EXT_FE

2008/07/31 08:59:33 main VmpsAdminSMFGenerateTable: Getting VTP DOMAIN from the router entry...

2008/07/31 08:59:33 main VmpsAdminSMFGenerateTable: NOT Getting VLAN Obj from the router entry as DOMAIN IS NULL...

2008/07/31 08:59:33 main VmpsAdminSMFGenerateTable: check arp: 00-1e-4a-92-9c-3d 172.16.40.46 NULL_10.232.37.1(T) VLAN0190

2008/07/31 08:59:33 main VmpsAdminSMFGenerateTable: Getting VTP DOMAIN from the router entry...

2008/07/31 08:59:33 main VmpsAdminSMFGenerateTable: NOT Getting VLAN Obj from the router entry as DOMAIN IS NULL...

2008/07/31 08:59:33 main VmpsAdminSMFGenerateTable: check arp: 00-17-a4-a9-01-c8 10.225.96.150 EDC_Internal ISI_INT_FE

New Member

Re: LMS upgrade - Problems with User Tracking

Hi J,

I have attached ut.log in 2 parts.

thansk

Marianne

New Member

Re: LMS upgrade - Problems with User Tracking

Hi J,

UT.log part 2

New Member

Re: LMS upgrade - Problems with User Tracking

HI J,

this UT.log narrows down the problem to one of the switches. the log mentiones something about not being able to find switch/cam table

2008/07/31 12:55:22 main VmpsAdminSMFGenerateTable: Device Found to UT Discovery 10.226.60.1

2008/07/31 12:55:22 main VmpsAdminSMFGenerateTable: using ARP table from 10.226.60.1

2008/07/31 12:55:22 main VmpsAdminSMFGenerateTable: using Bridge table from 10.226.60.1

2008/07/31 12:55:22 main VmpsAdminSMFGenerateTable: apply: No Switch Found/Error reading CAM tables

2008/07/31 12:55:22 main MESSAGE DBConnection: Created new Database connection [hashCode = 31475809]

End Time:2008/07/31 12:55:22

UT Discovery Success

2008/07/31 12:55:22 main VmpsAdminServiceModule: no file to import

New Member

Re: LMS upgrade - Problems with User Tracking

HI J,

is there anything you an do to help me with this problem i have deleted all my devices and rediscovered them, all my 3750 type switches are working but im not getting UT info for any of my 6500 switches.

I have attached multiple UT logs and here is the last few lines frm the UT report.

thanks

Marianne

2008/07/31 16:53:02 main VmpsAdminSMFGenerateTable: apply: start

2008/07/31 16:53:02 main VmpsAdminSMFGenerateTable: apply: Phone Section completed

2008/07/31 16:53:02 main VmpsAdminSMFGenerateTable: Device Found to UT Discovery 10.226.60.1

2008/07/31 16:53:02 main VmpsAdminSMFGenerateTable: using ARP table from 10.226.60.1

2008/07/31 16:53:02 main VmpsAdminSMFGenerateTable: using Bridge table from 10.226.60.1

2008/07/31 16:53:02 main VmpsAdminSMFGenerateTable: apply: No Switch Found/Error reading CAM tables

2008/07/31 16:53:02 main MESSAGE DBConnection: Created new Database connection [hashCode = 23398687]

End Time:2008/07/31 16:53:02

UT Discovery Success

2008/07/31 16:53:02 main VmpsAdminServiceModule: no file to import

2008/07/31 16:53:02 main VmpsAdminSMFGenerateTable: _subnetMap empty, reloading...

2008/07/31 16:53:02 main VmpsMajorDBUtil: Going to start a connection 0

2008/07/31 16:53:02 main VmpsMajorDBUtil: Going to start a raw connection a connection

2008/07/31 16:53:02 main VmpsMajorDBUtil: Getting DB.dsn property from ANIServer.properties

2008/07/31 16:53:02 main VmpsMajorDBUtil: Creating DB connection using CMF db service

2008/07/31 16:53:02 main VmpsMajorDBUtil: Creating Statement

2008/07/31 16:53:02 main VmpsMajorDBUtil: setting the fetch size

2008/07/31 16:53:02 main VmpsMajorDBUtil: Raw Connection started

2008/07/31 16:53:02 main VmpsMajorDBUtil: Loading generateSubnetMap......Done

2008/07/31 16:53:02 main VmpsAdminSMFGenerateTable: subnetMap# size after loaded from DB39

2008/07/31 16:53:02 main VmpsMajorDBUtil: Going to release connection

2008/07/31 16:53:02 main VmpsMajorDBUtil: Connection released

2008/07/31 16:53:02 main VmpsAdminSMFGenerateTable: summary: _macMap# 0 _ipMap# 0 subnetMap# 39 _subnetRouterMap# 0

2008/07/31 16:53:02 main UTMajorDiscovery: Subnet Map is written to the file

2008/07/31 16:53:02 main UTMajorDiscovery: Starting the message to serverterminated

2008/07/31 16:53:02 main UTMajorDiscovery: sending object toedcciscoworks

Cisco Employee

Re: LMS upgrade - Problems with User Tracking

I wanted to know what version of SNMP you're using on this 6500. If looks like v1/v2c. If so, what is your SNMP community string?

New Member

Re: LMS upgrade - Problems with User Tracking

Hi J,

I am using v1 (default not specified) with string edcr3@d

thanks

M

Cisco Employee

Re: LMS upgrade - Problems with User Tracking

That's what I though. The '@' is an illegal character for a Cisco community string. Remove this, perform a new Data Collection then a new UT acquisition, and you should be good to go.

New Member

Re: LMS upgrade - Problems with User Tracking

You are joking, well thanks a million ill change that in the morning.

Ill repor back tomorrow,

again you very much

New Member

Re: LMS upgrade - Problems with User Tracking

well i changed the strings and everything is working thank you very much

279
Views
0
Helpful
13
Replies