Cisco Support Community
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Announcements

Welcome to Cisco Support Community. We would love to have your feedback.

For an introduction to the new site, click here. And see here for current known issues.

New Member

LMS4 config template failure

I have a job that pushes out a config template that consistently fails with"


Command(s) failed on the device   TFTP: Failed on the device.    Could not detect SSH protocols running on the device  

When I go through the job details however I see nothing that fails.  So I began stripping the job down and pulling out sections until I finally had the job complete successfully.  It comes down to the definition of a smartports macro.  If I pull that part out I do not get the %SYS-5-CONFIG_I: Configured from tftp: log message and I do not get the above error message.

Does anyone know why this is?  This is a problem because even though all the configuration statments are successfully applied LMS is telling me the job fails.  This forces me to go through the job ouput line by line to make sure that it was really successful.  Is there any way around this?  What triggers a tftp copy?

TIA,

-Jeff

LMS 4.2.3 W2K8 R2

Everyone's tags (4)
2 REPLIES
New Member

LMS4 config template failure

Looking through the job log I find this:

,[Thread-10],com.cisco.nm.xms.xdi.pkgs.LibDcma.persistor.ExecuteCmdOperation,performOperation,113,Insufficient no. of interactive responses(or timeout) for command: macro name default-access.

[ Fri Aug 02  18:06:09 EDT 2013 ],INFO ,[Thread-10],com.cisco.nm.xms.xdi.pkgs.LibDcma.persistor.ExecuteCmdOperation,performOperation,96,Trying to executeCmds using the Protocol TFTP

And I also see this no less than 13 times in the log:

Line 101: [ Fri Aug 02  18:03:12 EDT 2013 ],INFO ,[Thread-10],com.cisco.nm.rmeng.util.rmedaa.RMERepository,getAllDeviceAttributes,675,TFTP timeout from DC:5

New Member

LMS4 config template failure

Fixed.

I went to Admin > Network > Timeout and Retry Settings > Inventory/Config Timeout and Retry Settings and changed the TFTP timeout from 5 to 15 seconds.  Amazingly enough the job now completes successfully.  It did not work with a 10 second timeout.

-Jeff

198
Views
0
Helpful
2
Replies
CreatePlease to create content