Cisco Support Community
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Announcements

Welcome to Cisco Support Community. We would love to have your feedback.

For an introduction to the new site, click here. If you'd prefer to explore, try our test area to get started. And see here for current known issues.

New Member

No internet connection

Hello,

i'm doing a project for school and we are using a Cisco 2950 switch and a Cisco 2800 series router. I have configured some settings but i can't get a connection to the internet, through the switch. I can send a ping from the router to for example google.com, this works!

 

Switch configuration: 

Building configuration...

Current configuration : 2009 bytes
!
version 12.1
no service pad
service timestamps debug uptime
service timestamps log uptime
no service password-encryption
!
hostname Switch
!
!
ip subnet-zero
!
!
spanning-tree mode pvst
no spanning-tree optimize bpdu transmission
spanning-tree extend system-id
!
interface FastEthernet0/1
 switchport mode trunk
!
interface FastEthernet0/2
 switchport access vlan 100
 switchport mode access
!
interface FastEthernet0/3
 switchport access vlan 100
 switchport mode access
!
interface FastEthernet0/4
 switchport access vlan 100
 switchport mode access
!
interface FastEthernet0/5
 switchport access vlan 100
 switchport mode access
!
interface FastEthernet0/6
 switchport access vlan 100
 switchport mode access
!
interface FastEthernet0/7
 switchport access vlan 100
 switchport mode access
!
interface FastEthernet0/8
 switchport access vlan 100
 switchport mode access
!
interface FastEthernet0/9
 switchport access vlan 100
 switchport mode access
!
interface FastEthernet0/10
 switchport access vlan 100
 switchport mode access
!
interface FastEthernet0/11
 switchport access vlan 100
 switchport mode access
!
interface FastEthernet0/12
 switchport access vlan 100
 switchport mode access
!
interface FastEthernet0/13
 switchport access vlan 100
 switchport mode access
!
interface FastEthernet0/14
 switchport access vlan 100
 switchport mode access
!
interface FastEthernet0/15
 switchport access vlan 100
 switchport mode access
!
interface FastEthernet0/16
 switchport access vlan 10
 switchport mode access
!
interface FastEthernet0/17
!
interface FastEthernet0/18
!
interface FastEthernet0/19
!
interface FastEthernet0/20
!
interface FastEthernet0/21
!
interface FastEthernet0/22
!
interface FastEthernet0/23
!
interface FastEthernet0/24
 switchport trunk native vlan 100
 switchport trunk allowed vlan 100,150,200,250
!
interface Vlan1
 no ip address
 no ip route-cache
 shutdown
!
ip default-gateway 10.1.0.1
ip http server
!
line con 0
line vty 0 4
 login
line vty 5 15
 login
!
end

Router Configuration: 

Building configuration...


Current configuration : 1904 bytes
!
! Last configuration change at 11:17:22 UTC Tue Jun 3 2014
!
version 15.0
service timestamps debug datetime msec
service timestamps log datetime msec
no service password-encryption
!
hostname Router
!
boot-start-marker
boot-end-marker
!
!
no aaa new-model
!
memory-size iomem 10
!
dot11 syslog
ip source-route
!
!
ip cef
!
!
no ipv6 cef
!
multilink bundle-name authenticated
!
voice-card 0
!
redundancy

!
interface FastEthernet0/0
 ip address 10.1.0.1 255.255.255.0
 ip nat outside
 ip virtual-reassembly
 duplex auto
 speed auto
 !
!
interface FastEthernet0/1
 no ip address
 ip nat inside
 ip virtual-reassembly
 duplex auto
 speed auto
 !
!
interface FastEthernet0/1.10
 encapsulation dot1Q 10
 ip address 10.10.0.1 255.255.255.0
!
interface FastEthernet0/1.100
 encapsulation dot1Q 100
 ip address 10.100.0.1 255.255.255.0
!
interface FastEthernet0/1.150
 encapsulation dot1Q 150
 ip address 10.150.0.1 255.255.255.0
!
interface FastEthernet0/1.200
 encapsulation dot1Q 200
 ip address 10.200.0.1 255.255.255.0
!
interface FastEthernet0/1.250
 encapsulation dot1Q 250
 ip address 10.250.0.1 255.255.255.0
!
interface Serial0/0/0
 no ip address
 shutdown
 no fair-queue
 clock rate 125000
 !
!
interface Serial0/0/1
 no ip address
 shutdown
 clock rate 125000
 !
!
ip forward-protocol nd
no ip http server
no ip http secure-server
!
!
ip nat inside source list 1 interface FastEthernet0/0 overload
ip route 0.0.0.0 0.0.0.0 FastEthernet0/0
ip route 0.0.0.0 0.0.0.0 10.1.0.254
!
access-list 1 permit 10.10.0.0 0.0.0.255
access-list 1 permit 10.100.0.0 0.0.0.255
access-list 1 permit 10.150.0.0 0.0.0.255
access-list 1 permit 10.9.15.0 0.0.0.255
access-list 1 permit 10.1.0.0 0.0.0.255
!
control-plane
 !
!
line con 0
line aux 0
line vty 0 4
 login
!
scheduler allocate 20000 1000
end

 

The IP address (10.1.0.254) used by the static default route is a Sonicwall which is placed between the router and the wall-outled.

I hope somebody can help me with this problem.

Kind regards,

 

Patrick

  • Network Management
Everyone's tags (1)
1 ACCEPTED SOLUTION

Accepted Solutions

Hi ,  You have missed ip nat

Hi , 

 You have missed ip nat inside on your sub-interface , kindly define it should be working .

interface FastEthernet0/1.10
 ip nat inside
!
interface FastEthernet0/1.100
 ip nat inside
!
interface FastEthernet0/1.150
 ip nat inside
!
interface FastEthernet0/1.200
 ip nat inside
!
interface FastEthernet0/1.250
 ip nat inside

 

HTH

Sandy

2 REPLIES

Hi ,  You have missed ip nat

Hi , 

 You have missed ip nat inside on your sub-interface , kindly define it should be working .

interface FastEthernet0/1.10
 ip nat inside
!
interface FastEthernet0/1.100
 ip nat inside
!
interface FastEthernet0/1.150
 ip nat inside
!
interface FastEthernet0/1.200
 ip nat inside
!
interface FastEthernet0/1.250
 ip nat inside

 

HTH

Sandy

New Member

Thanks Sandy, This worked out

Thanks Sandy, 

This worked out great for me!

Sadly the button for  Correct Answer doesn't work, it sends me to a site where i don't have access to.

But thank you very much!

42
Views
0
Helpful
2
Replies