Cisco Support Community
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Announcements

Welcome to Cisco Support Community. We would love to have your feedback.

For an introduction to the new site, click here. If you'd prefer to explore, try our test area to get started. And see here for current known issues.

New Member

RME 4.0.6 displays "Device sensed, but collection failed" for ASA5520

I cannot perform inventory collection on ASA5520 (Device is displayed as failed in job details. Description: "Device sensed, but collection failed") Software version on ASA is 8.2.1. Version of RME is 4.0.6 (LMS 2.6) Device has the following configuration:

snmp-server group lms_group v3 auth

snmp-server user lms lms_group v3 encrypted auth sha xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

snmp-server host inside 10.10.1.5 version 3 lms

no snmp-server location

no snmp-server contact

snmp-server enable traps snmp authentication linkup linkdown coldstart

snmp-server enable traps syslog

snmp-server enable traps ipsec start stop

snmp-server enable traps entity config-change fru-insert fru-remove

snmp-server enable traps remote-access session-threshold-exceeded

Any advice is appreciated.

Thanks

5 REPLIES
Cisco Employee

Re: RME 4.0.6 displays "Device sensed, but collection failed" fo

Post the IC_Server.log after performing an inventory collection for this device.

New Member

Re: RME 4.0.6 displays "Device sensed, but collection failed" fo

Here is the log file.

Cisco Employee

Re: RME 4.0.6 displays "Device sensed, but collection failed" fo

You may have found a new bug.  Start a packet capture filtering on all udp/161 traffic between the LMS server and the ASA, then perform a new inventory collection.  When it fails, post the resulting sniffer trace.

New Member

Re: RME 4.0.6 displays "Device sensed, but collection failed" fo

Vsevolod, what did you find out? Did you ever resolve this issue? I am having the same issue with both ASA5510s and ASA5520s.

I am running newer versions than you but the issue is the same.

LMS - 3.2

RME 4.3.1

ASA - 8.2.1/8.2.1(11)/8.2.2

New Member

Re: RME 4.0.6 displays "Device sensed, but collection faile

Hi, Bobby! Iam currently solving some other issues on my network.I'll letyou know as soon as i solve this problem.

962
Views
0
Helpful
5
Replies