Cisco Support Community
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Announcements

Welcome to Cisco Support Community. We would love to have your feedback.

For an introduction to the new site, click here. And see here for current known issues.

New Member

Rules Expressions in Customizable Groups - Not Working

Hi,

I am having some issues when using slightly complex Rule expressions in the Customizable groups (DFM). I then checked the documentation and even the example provided does not work and DFM complains

++++++++++++++++

(AccessPort.Mode equals "" OR

AccessPort.Mode contains "BACKUP" OR

AccessPort.Mode contains "NORMAL") AND

(AccessPort.DuplexMode contains "HALFDUPLEX" OR

AccessPort.DuplexMode contains "FULLDUPLEX")

+++++++++++++++++

When using the above example from the documentation, DFM complains that

"Encountered "AccessPort" at line 1, column 2. Was expecting one of: "(" ... ":" ... "/" ..."

Am I missing something here ?

Thanks,

Naman

4 REPLIES
Cisco Employee

Re: Rules Expressions in Customizable Groups - Not Working

Looks like complex rules are broken. You should open a TAC service request and report this. It's broken for both DFM 2.0.9 and DFM 3.0.

New Member

Re: Rules Expressions in Customizable Groups - Not Working

Created 606889083 , if you also want to track.

New Member

Re: Rules Expressions in Customizable Groups - Not Working

Apparently when defining complex rules you have to use the complete Object ID (this info is available in the User Guide but wasn't described in DFM On-line help), which is different for each application.

:Campus:OGS:Device

:DFM:VASA:DFMObject

:CMF:DCR:Device

:RME:INVENTORY:Device

So the below filter works..

(:DFM:VASA:DFMObject:AccessPort.Mode contains "BACKUP" OR

:DFM:VASA:DFMObject:AccessPort.Mode contains "NORMAL") AND

(:DFM:VASA:DFMObject:AccessPort.DuplexMode contains "HALFDUPLEX" OR

:DFM:VASA:DFMObject:AccessPort.DuplexMode contains "FULLDUPLEX")

Thanks,

Naman

Cisco Employee

Re: Rules Expressions in Customizable Groups - Not Working

This is still a bug. The class names should have been removed for LMS 2.6 as they were confusing. At the very least, the documentation needs to be updated to reflect the proper syntax.

147
Views
0
Helpful
4
Replies