Cisco Support Community
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Announcements

Welcome to Cisco Support Community. We would love to have your feedback.

For an introduction to the new site, click here. And see here for current known issues.

New Member

TACACS problem

Hi,

In Commom Services homepage, Under Security the Authentication mode TACACS is in redcolour. Can you please tell me why the TACACS is in RED colour. Is it coz of any problem? I have attached the screen shot also. Please have a look and provide the solution.

3 REPLIES
Cisco Employee

Re: TACACS problem

This indicates that there was a problem contacting the TACACS+ server on tcp/49 from the LMS server. When you login to LMS now, you will be using the local LMS authentication database instead of the TACACS+ server.

If you have confirmed that the TACACS+ server is up, and properly servicing AAA requests, have a look at this thread:

http://forum.cisco.com/eforum/servlet/NetProf?page=netprof&forum=Network%20Infrastructure&topic=Network%20Management&topicID=.ee71a02&fromOutline=&CommCmd=MB%3Fcmd%3Ddisplay_location%26location%3D.2cd25257

New Member

Re: TACACS problem

Hi,

I have restarted the Daemon manager. But then also problem with TACACS is still persists. please suggest

Cisco Employee

Re: TACACS problem

Then there must be a communication problem. Double-check your TACACS+ module configuration under Common Services > Server > Security > AAA Mode Setup. Make sure the TACACS+ secret key is correct with what your server has configured, and again, make sure tcp/49 is reachable from the LMS server to the TACACS+ server.

258
Views
0
Helpful
3
Replies