Cisco Support Community
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Community Member

Unable to select individual devices in RME 4.3.1. Why would this be happening?

Hi all,

Another problem has surfaced with RME:

In RME NetConfig Jobs it would seem that selecting individual devices is a problem.

The "All devices" tick box can be selected, however the individual selections under it they are not available.

Screenshots below

top selection.jpg

Any ideas for a solution?  What logs are required?individual selections.jpg

Everyone's tags (4)
17 REPLIES
Cisco Employee

Re: Unable to select individual devices in RME 4.3.1. Why would

Post the NetconfigClient.log as well as the NMSROOT/MDC/tomcat/logs/stdout.log and stderr.log after loading the Netconfig device selector.

Community Member

Re: Unable to select individual devices in RME 4.3.1. Why would

Joe,

please find attached the files as requested.

I have also noticed that even though the selection of the group of devices is allowed, if you keep going with the top selection, and error CFG0007 is produced.

Cisco Employee

Re: Unable to select individual devices in RME 4.3.1. Why would

Post the list of files under NMSROOT/MDC/tomcat/webapps/rme/WEB-INF/lib/pkg and NMSROOT/www/classpath/com/cisco/nm/xms/psu/pkgs/rme.

Community Member

Re: Unable to select individual devices in RME 4.3.1. Why would

Joe,

plesae find list of files in each directory as requested.

Thanks

Cisco Employee

Re: Unable to select individual devices in RME 4.3.1. Why would

Yep, it looks like a package map problem.  Post the NMSROOT/www/classpath/com/cisco/nm/xms/psu/maps/rme* files.  That said, if these maps are bad, you will need to contact TAC to get the procedure to regenerate the maps.  Your package repository looks okay at a quick glance, but it may not hurt to get TAC to send you an up-to-date set of RME packages as well.

Community Member

Re: Unable to select individual devices in RME 4.3.1. Why would

Joe,

have attached the image of the directory requested.

I'll contact the TAC for the procedure to regenerate the maps (as well as get the new ones) if you still think that this is the path to take after seeing the picture above.

Thanks again for your responses.

Russ

Cisco Employee

Re: Unable to select individual devices in RME 4.3.1. Why would

In this case, I wanted the actual map files themselves.

Community Member

Re: Unable to select individual devices in RME 4.3.1. Why would

Sorry Joe,

My bad

Please find attached both the files as requested.

Russ

Cisco Employee

Re: Unable to select individual devices in RME 4.3.1. Why would

Your package maps are corrupt.  You will need to get the steps from TAC to fix them.  That should take care of your Netconfig problem.

Community Member

Re: Unable to select individual devices in RME 4.3.1. Why would

Thanks Joe.

I'll open a TAC case for the corrupt files.

For my knowledge:

     Were the files attached corrupted?

     How did you know? - ie what part was corrupt?

Thanks for all your assistance.

Russ

Cisco Employee

Re: Unable to select individual devices in RME 4.3.1. Why would

Yes, the attached files are corrupt.  If you look at the device map, the corruption should be very obvious.  Many of the lines are spliced, truncated, out of alignment, etc.

Community Member

Re: Unable to select individual devices in RME 4.3.1. Why would

Hi Joe,

sorry it's taken so long to reply.

TAC were able to help and suggested that I run the following 2 commands which I did:

---

set NMSROOT=%CWMIBDIR%\..\..\..

%NMSROOT%\lib\jre\bin\java -classpath %NMSROOT%\lib\jre\lib;%NMSROOT%\lib\classpath;%NMSROOT%\objects\log4j\1.1.3\log4j.jar;%NMSROOT%\MDC\tomcat\shared\lib\MICE.jar;%NMSROOT%\MDC\tomcat\shared\lib\NATIVE.jar;%NMSROOT%\MDC\tomcat\shared\lib\jdom.jar;%NMSROOT%\www\classpath;%NMSROOT%\lib\classpath\servlet.jar;%NMSROOT%\MDC\tomcat\webapps\cwhp\WEB-INF\classes com.cisco.nm.xms.psu.packagemgmt.map.CreateMaps %NMSROOT%\www\classpath\com\cisco\nm\xms\psu\pkgs\rme

---

This has rectified this problem and https://supportforums.cisco.com/thread/2016907 problem.

Thanks again for your help

Russ

Community Member

Re: Unable to select individual devices in RME 4.3.1. Why would

Hi Russel,

I have the same problem and running the commands you provided, I'm getting log4j:error. Any ideas?

Cisco Employee

Re: Unable to select individual devices in RME 4.3.1. Why would

This is not a problem.  The log4j message is expected.  The command looks to be running correctly.

Community Member

Re: Unable to select individual devices in RME 4.3.1. Why would

Thanks Joseph,

But it still did not fix my problem. Do I need to restart services?

Cheers

Will

Cisco Employee

Re: Unable to select individual devices in RME 4.3.1. Why would

Yes, you should have done this with Daemon Manager shutdown.  I recommend you start a new thread detailing the problems you're seeing and what you've done thus far to fix them.

Community Member

Re: Unable to select individual devices in RME 4.3.1. Why would

Thanks Joseph... working fine now.

Cheers

Will

1262
Views
0
Helpful
17
Replies
CreatePlease to create content