Cisco Support Community
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Announcements

Welcome to Cisco Support Community. We would love to have your feedback.

For an introduction to the new site, click here. If you'd prefer to explore, try our test area to get started. And see here for current known issues.

New Member

Vlan inactive

Hi,

I have several devices for which the vlan name is filled in as inactivexxx (with xxx the vlan number) in the UT reports.

I tried several data collections and user trackings but the problem stays.

If I walk via SNMP to the relevant fields everything seems ok:

managementDomainLocalMode : client

managementDomainName : GSKbiorix

I check a specific ifName, for instance 9/3 (ifindex 151)

vmVlan.151 is 1000

vmPortStatus.151 is active (!!!)

vtpVlanName.1000 : RIXSRV

(Platform is W2003 LMS2.6 with latest upgrades for all bundles)

TAC asked me to set up debugging, but there is no output (file stays empty). I also noticed that the UT takes always many hours to finish its job.

Does someone recognize a similar problem and can give me usefull feedback?

Thx in advance.

1 REPLY
Cisco Employee

Re: Vlan inactive

An inactive VLAN will be created in Campus if a port is found to be a member of a VLAN that is not part of the VTP domain. This could be symptomatic of an SNMP problem on the VTP server. The recommendation to enable debugging was a good one. The debugging you need to enable is core, corex, and vlad debugging under Campus Manager > Admin > Campus Data Collection > Debugging Options. Then you will need to run a new Data Collection. The log of interest is ani.log (by default, however, you can change this under the same interface).

372
Views
0
Helpful
1
Replies