Cisco Support Community
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
New Member

7935 Configuring IP

I have a 7935 that is stuck at configuring IP. We do have the Option 150 set, the phone is in the correct VLAN also. We tried several known good ports and it still does not go beyond configuring ip. We even did a reset on the phone. However, after waiting for more then 15 min of the phone "Rebooting" we unplugged it to try and get it to boot back up. Comes back at the configuring IP. Any ideas / suggestions? We also created a new ephone in the CME, but that did not help either. Any ideas / help would be appreciated.

Thank You

11 REPLIES
Hall of Fame Super Red

Re: 7935 Configuring IP

Hi Lindsey,

I would have a look at your switchport config. Because the 7935 does not recognize the Voice Vlan command you must use (not Trunked-Switchport);

switchport mode access

switchport access vlan xxx (where xxx is your voice vlan)

Hope this helps!

Rob

New Member

Re: 7935 Configuring IP

Hi Rob

Currently my switchport is configured:

switchport access vlan (data vlan #)

switchport voice vlan 840 (voice vlan)

I can change and add the switchport mode access.

However, it was working last week and believe it or not, we have not changed anything. This is at a remote location.

Thanks for the tip! We will give it a shot.

Thanks

Lindsey

New Member

Re: 7935 Configuring IP

Hello Rob

Thanks for the tip, however it did not work for us. The phone stayed in the configuring IP mode.

Any other tips / tricks / ideas?

Lindsey

Re: 7935 Configuring IP

I am also having the same issue; i tried these all the option still no luck..

Hall of Fame Super Red

Re: 7935 Configuring IP

Hi Lindsey,

Sorry to hear that :( Are you sure you don't have any routing issues??

IP Helper address??

Rob

New Member

Re: 7935 Configuring IP

Hi Rob

I am having the same issue with a 7961 and 7940 as well. I have several other phones working ok. Also, we brought these phones back to our headquarters and plugged them in and they worked fine.

Maybe this will help. Snapshot of one of my switchports:

interface FastEthernet0/17

switchport access vlan 84

switchport mode access

switchport voice vlan 840

srr-queue bandwidth share 1 25 70 5

srr-queue bandwidth shape 3 0 0 0

priority-queue out

spanning-tree portfast

service-policy input IPPHONE+PC-BASIC

Thank You

Lindsey

Bronze

Re: 7935 Configuring IP

Hi guys, I was having the same issue,

1. As Rob said, the most important point, verify network conectivity, if it is possible change the phone with other that is working fine to check the results.

2. I reset the phone to a factory defaults.

http://www.cisco.com/en/US/products/sw/iosswrel/ps5187/products_tech_note09186a00802017a1.shtml

3. Try to configure a static IP, MASK, DEFGateway and TFTP. (If using DHCP)

Hope this help

David

Bronze

Re: 7935 Configuring IP

(this one, :)

2. I reset the phone to a factory defaults.

http://www.cisco.com/en/US/products/hw/phones/ps379/products_tech_note09186a00800941bb.shtml

Best regards

David

New Member

Re: 7935 Configuring IP

Here is what fixed the issue:

1. I changed the switchport setting per Rob's recommendations.

2. On the 7935 I also found that the cable from the phone to the "triangle box" was also slightly damaged. Tab was broken.

Both caused the problem.

Thank you for your help and response. Now to try and figure out why this started all of a sudden?

Hall of Fame Super Red

Re: 7935 Configuring IP

Hi Lindsey,

Glad to hear you got this working, nice work! +5 points for kindly posting back with your resolution :)

Cheers!

Rob

PS: Great tips David! +5 points for your continued help here as well.

Bronze

Re: 7935 Configuring IP

Thanks Rob for you nice words.

Take care

David

316
Views
10
Helpful
11
Replies
CreatePlease to create content