Cisco Support Community
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
cancel

CMM 1 unregistered this morning, but calls did use CMM2??

I have (2) CMM's modules in different 6500s. Each CMM has (2) PRIs in it. The PRI's in CMM1 unregistered with CCM this morning. I figured no big deal, calls should go out CMM2 with the (2) other PRIs. Calls did not.

In my route Priority list, I have

CMM1

CMM2

So I changed the order of priority, and it still would not route calls out CMM2, still forcing CMM1.

Is there a flaw here? If the CMM1 unregistered and CMM2 is regestered, wouldnt CCM route calls to the CMM2? Did I miss a config somewhere in my cluster why this did not failover?

Thanks

4 REPLIES
Green

Re: CMM 1 unregistered this morning, but calls did use CMM2??

Hi T,

Ok you since you are sure that in fact the Route Pattern using that RL was the correct.

I would check

If that is the case:

Check Cisco CallManager Service Parameters

StopRouting Flags.

http://www.ciscotaccc.com/kaidara-advisor/voice/showcase?case=K35811434

After you did the change you may have reset the Route List.

Since you are talking about CMM registered,I assume you are using MGCP, if not let me know please.

I would check the detailed CCM traces|Sniffer trace to see what happened-

BTW which CCM ver?

HTH

Re: CMM 1 unregistered this morning, but calls did use CMM2??

Thanks for the reply! I check the stop routing flags and there are three:

Stop routing out of bandwidth false

stop routing unallocated true

stop routing user busy true

Both pub and sub match these statements.

I did not reset the route list, so maybe that is why it did take affect.

ROM: System Bootstrap, Version 12.2(1r)T2, RELEASE SOFTWARE (fc1)

cmm1 uptime is 14 weeks, 5 days, 20 hours, 49 minutes

System returned to ROM by reload

System image file is "bootflash:wscmm-i6s-mz.123-14.T7.bin"

Green

Re: CMM 1 unregistered this morning, but calls did use CMM2??

Hi T,

Not sure what was the status for the GW, the unregistration was due to an MGCP failure or the T1 circuit itself?

CCM should be aware of that and depending the status in a module called DeviceManager it should take a decision when doing the following process:

RouteListCdrc::selectDevices -- mTemporaryDeviceInfoList.entries = X

Where X is the number of Gateways available.

Could be that that entry contains 2 (CMM1 and CMM2) . Not sure, if u have the detailed CCM trace for the moment we can find out what happened. Also I would change the Stop Routing on Unallocated Number Flag* to False.

I did a test in the lab with an MGCP GW Unregistered (no T1 cable) and a second and worked fine the hunting. (CCM 4.1.2sr1 2 CMMs)

Using: wscmm-i6s-mz.124-3b.bin

HTH

//G

Re: CMM 1 unregistered this morning, but calls did use CMM2??

The flag was killer.. worked like a champ. But it doesnt explain why my ccm1 is not allowing outbound calls right now. I have to check on the logs and see if something is not right.

Nice lab you have with (2) CMM modules.... ha

144
Views
5
Helpful
4
Replies
CreatePlease to create content