Cisco Support Community
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Announcements

Welcome to Cisco Support Community. We would love to have your feedback.

For an introduction to the new site, click here. If you'd prefer to explore, try our test area to get started. And see here for current known issues.

New Member

CTIOS Client Offline

I cannot seem to get my client to go “ONLINE” When I log onto the client I get a warning that the CTI System is offline and that the logon has been queued. Below is the information from the CTIOS Server.

46:30.728 Accepted new client connection from host [10.197.1.12].

46:30.790 CLIENT_EVENT_REPORT_CONF

46:30.884 CNetPort(00D20930)::ReceiveData, recv, WARNING,, Connection to

Host[10.197.1.12], Connection reset by peer. (WSAECONNRESET), Error

Number(10054).

46:30.884 Connection disconnected, host [10.197.1.12].

46:30.915 CLIENT_EVENT_REPORT_CONF

46:54.478 [agent.-1.] AGENT_STATE_EVENT ( eUnknown )

Any ideas?

Fred Elliott

IT Resource Manager

Idaho Department of Labor

1 ACCEPTED SOLUTION

Accepted Solutions
Blue

Re: CTIOS Client Offline

client

5 REPLIES
Green

Re: CTIOS Client Offline

First of all, run ctitest to talk to the CTI server and make sure that you can log in to the CTI server OK. The CTI Object Server sits as a layer above this (as you probably know).

Next, make sure that the CTI OS is correctly binding to the CTI server - look at the CTI OS Driver trace. Have you correctly identified the CTI Server host and port? Do you have redundant CTI Servers? Both specified?

Regards,

Geoff

Blue

Re: CTIOS Client Offline

You may also want to verify you have full control rights to the HKCU/Software/Cisco Systems and HKLM/Software/Cisco Systems registry keys.

New Member

Re: CTIOS Client Offline

Are you speaking from the client rights or from the server rights?

Blue

Re: CTIOS Client Offline

client

New Member

Re: CTIOS Client Offline

Here is the information I get out of the trace:

CTITest: open

CTITest: 14:41:27 Trace:

14:41:27 Trace: ... session #1 trying CTI Server on side A (10.100.7.183 port 42

027)

14:41:27 Trace: ... session #1 connected to side A after 0 ms.

14:41:28 Trace:

... session #1 opened after 0 ms. CCTime: 14:41:27 PGStatus: NORMAL Peripheral:

OnLine

14:41:28 Trace: SYSTEM_EVENT: Peripheral 5002 On-Line, CCTime: 14:41:27 PGStatus

: NORMAL

14:41:29 Trace: *** Unsolicited failure event, err:15 (E_CTI_CTI_SERVER_OFFLINE)

***

14:41:29 Trace: ... session #1 closed after 1 second

14:41:33 Trace: ... session #2 connected to side A after 0 ms.

14:41:33 Failed (Socket error 10053) reading from socket connection to Host 10.1

00.7.183, Service 42027.

Last API Error [10053]: An established connection was aborted by the software

in your host machine.

14:41:33 Trace: ... session #2 connection was closed

14:41:33 Trace: ... session #2 closed after 1 second

14:41:38 Trace: ... session #3 unable to connect to side A after 1031 ms.

14:41:38 Trace:

14:41:38 Trace: ... session #4 trying CTI Server on side B (10.100.7.184 port 43

027)

14:41:38 Trace: ... session #4 connected to side B after 0 ms.

14:41:38 Trace:

... session #4 opened after 0 ms. CCTime: 14:41:37 PGStatus: NORMAL Peripheral:

321
Views
0
Helpful
5
Replies