Cisco Support Community
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Announcements

Welcome to Cisco Support Community. We would love to have your feedback.

For an introduction to the new site, click here. And see here for current known issues.

New Member

H323 static Nat doesn't work fine on 3900 series router with IOS 15.2(3) T

Hi,

I have a problem with static nat setting on my 3925 router with IOS15.2(3). The scenario is like this:

I set a static nat between 172.16.1.2 and x.x.x.x(public IP address) using following command:

ip nat inside source static 172.16.1.2 x.x.x.x

The intranet IP address is set on a video conference system from Huawei, after setting all these things, ping works fine to this public IP address, but video conference cannot be built. I tried same setting using another 2811 router with IOS12.4 and it worked fine. Which means the problem should be isolated to this 3925 router. Full config is also attached, sorry that I elimated the public IP address and use other characters instead.

Additionally, I debugged ip natting and I see following information when making video calls:

router#debug ip nat h323

IP NAT H323 debugging is on

router#                

*Jul 10 09:11:07.343: NAT[0]: H323: received pak, payload_len=0

*Jul 10 09:11:07.343: [NAT[0]: H323 ACK packet ? FALSE

*Jul 10 09:16:15.731: NAT[1]: H323: received pak, payload_len=0

*Jul 10 09:16:15.731: [NAT[1]: H323 ACK packet ? FALSE

*Jul 10 09:16:57.215: NAT[1]: H323: received pak, payload_len=0

*Jul 10 09:16:57.215: [NAT[1]: H323 ACK packet ? FALSE

*Jul 10 09:17:02.731: NAT[1]: H323: received pak, payload_len=0

*Jul 10 09:17:02.731: [NAT[1]: H323 ACK packet ? FALSE

*Jul 10 09:17:14.731: NAT[1]: H323: received pak, payload_len=0

*Jul 10 09:17:14.731: [NAT[1]: H323 ACK packet ? FALSE

This problem has been bothering me for weeks. Hope that someone could help me out. Many thanks in advance.

Regards,

Angran

2 REPLIES
Hall of Fame Super Gold

Re: H323 static Nat doesn't work fine on 3900 series router with

Can be a bug, you can try downgrading IOS, or contact the TAC.

New Member

H323 static Nat doesn't work fine on 3900 series router with IOS

Hi,

i have the same requirement for a customer, not for video but for audio calls, i have a remote office with h.323 phones and they need to get registered to a gk in central office to send and recieve voice calls, did you make it work? can you share the config please?

826
Views
0
Helpful
2
Replies