Cisco Support Community
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Announcements

Welcome to Cisco Support Community. We would love to have your feedback.

For an introduction to the new site, click here. And see here for current known issues.

New Member

Trying to get ISDN PRI working in LAB.

I have two routers connected together via a T1 Crossover cable in my lab. I can make calls one way fine, ie I can call from ext. 2001 to ext. 7000 with no problem. However when I call from ext 7000 to 2001 I see the call go through on my traces however on the calling end I hear dialtone. On my q931 trace I notice one router is sending a Connect message instead of an alerting message. Here is the trace

00:27:41: ISDN Se1/0:23 Q931: RX <- SETUP pd = 8 callref = 0x0005

Bearer Capability i = 0x8090A2

Standard = CCITT

Transer Capability = Speech

Transfer Mode = Circuit

Transfer Rate = 64 kbit/s

Channel ID i = 0xA98381

Exclusive, Channel 1

Calling Party Number i = 0x0081, '7038758000'

Plan:Unknown, Type:Unknown

Called Party Number i = 0x80, '2001'

Plan:Unknown, Type:Unknown

00:27:41: ISDN Se1/0:23 Q931: TX -> CALL_PROC pd = 8 callref = 0x8005

Channel ID i = 0xA98381

Exclusive, Channel 1

00:27:41: ISDN Se1/0:23 Q931: TX -> CONNECT pd = 8 callref = 0x8005

00:27:41: ISDN Se1/0:23 Q931: RX <- CONNECT_ACK pd = 8 callref = 0x0005

00:27:44: ISDN Se1/0:23 Q931: RX <- DISCONNECT pd = 8 callref = 0x0005

Cause i = 0x8290 - Normal call clearing

00:27:44: ISDN Se1/0:23 Q931: TX -> RELEASE pd = 8 callref = 0x8005

00:27:44: ISDN Se1/0:23 Q931: RX <- RELEASE_COMP pd = 8 callref = 0x0005

Here is some of the config from that router

!

no ip domain lookup

no ftp-server write-enable

isdn switch-type primary-ni

!

!

voice call send-alert

voice rtp send-recv

!

!

voice class codec 10

codec preference 1 g711ulaw

codec preference 2 g729br8

codec preference 3 g729r8

!

!

!

!

!

!

!

!

!

!

!

controller T1 0/0

framing esf

linecode b8zs

channel-group 0 timeslots 1-24 speed 64

!

controller T1 1/0

framing esf

clock source internal

linecode b8zs

pri-group timeslots 1-16,24

!

!

interface Serial1/0:23

no ip address

no logging event link-status

isdn switch-type primary-qsig

isdn incoming-voice voice

isdn send-alerting

no cdp enable

control-plane

!

!

!

voice-port 1/0:23

!

dial-peer cor custom

!

!

!

dial-peer voice 1 voip

destination-pattern 2...

voice-class codec 10

session target ipv4:192.168.50.20

no vad

!

dial-peer voice 100 pots

destination-pattern 7...

port 1/0:23

forward-digits all

!

Here is some of the config from the other router

!

!

!

no ip dhcp-client network-discovery

frame-relay switching

isdn switch-type primary-ni

voice call send-alert

voice rtp send-recv

!

!

!

!

!

!

!

!

controller T1 1/0

framing esf

linecode b8zs

pri-group timeslots 1-16,24

!

!

!

interface FastEthernet0/0

ip address 10.10.10.1 255.255.255.0

duplex auto

speed auto

h323-gateway voip bind srcaddr 10.10.10.1

!

interface Serial0/0

no ip address

encapsulation frame-relay

frame-relay intf-type dce

!

interface Serial0/0.1 point-to-point

ip address 192.168.200.2 255.255.255.0

frame-relay interface-dlci 100

!

interface Serial1/0:23

no ip address

no logging event link-status

isdn switch-type primary-qsig

isdn protocol-emulate network

isdn incoming-voice voice

no isdn T309-enable

isdn T306 60000

isdn T310 10000

isdn send-alerting

no cdp enable

!

!

!

call rsvp-sync

!

voice-port 1/0:23

!

!

mgcp profile default

!

dial-peer cor custom

!

!

!

dial-peer voice 1 voip

destination-pattern 7...

session target ipv4:10.10.11.100

no vad

!

dial-peer voice 100 pots

destination-pattern 9703555

direct-inward-dial

port 1/0:23

!

dial-peer voice 101 pots

destination-pattern 2...

direct-inward-dial

port 1/0:23

forward-digits all

!

Any Ideas what would cause the calls not to work one way..

Thanks

Ken

2 REPLIES
Cisco Employee

Re: Trying to get ISDN PRI working in LAB.

You don't have "direct-inward-dial" on the pots dial-peer for the first router.

New Member

Re: Trying to get ISDN PRI working in LAB.

ARRRGGGG!!!! I can't beleive I did not notice that!!

Thanks Alot

137
Views
0
Helpful
2
Replies