Cisco Support Community
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Announcements
Webcast-Catalyst9k
New Member

2 WICs in 1700 and 2600 only one up

I've been pulling my hair trying to figure this out. We just got 2 new T1 lines installed connecting our two offices. After configureing the routers (one is a 2600 with two WIC cards the other is a 1700 with two WIC cards) only one interface is coming up. Even after doing no shut on the down interface i am not able to bring the serial interface up. Here is my conf:

1700 Config

Current configuration : 1096 bytes

!

version 12.1

service timestamps debug uptime

service timestamps log uptime

service password-encryption

!

hostname xxxx

!

enable secret xxxxxxx.

!

!

!

!

!

memory-size iomem 25

clock timezone PST -8

clock summer-time PDT recurring

ip subnet-zero

no ip source-route

ip rcmd remote-username admin

ip dhcp excluded-address 192.168.82.1 192.168.82.20

!

ip dhcp pool 0

network 192.168.82.0 255.255.255.0

domain-name gerwick.com

dns-server 207.155.183.72 206.173.119.72

default-router 192.168.82.1

netbios-name-server 192.168.82.2

!

!

!

!

interface Serial0

ip address 172.16.16.10 255.255.255

service-module t1 timeslots 1-24

!

interface Serial1

ip address 172.16.16.2 255.255.255.252

service-module t1 timeslots 1-24

!

interface FastEthernet0

ip address 192.168.82.1 255.255.255.0

speed auto

!

ip classless

ip route 0.0.0.0 0.0.0.0 172.16.16.1

no ip http server

!

access-list 10 permit any

access-list 11 deny any

!

line con 0

line aux 0

line vty 0 4

exec-timeout 0 0

password xxxxx

login

transport preferred none

!

end

2600 Config:

Current configuration:

!

version 12.0

service timestamps debug uptime

service timestamps log uptime

service password-encryption

!

hostname xxxx

!

no logging console

enable secret 5xxxxx

!

!

!

!

!

clock timezone PST -8

ip subnet-zero

ip rcmd remote-username admin

no ip finger

ip name-server 207.155.183.72

ip name-server 206.173.119.72

ip dhcp excluded-address 192.168.81.1 192.168.81.20

!

ip dhcp pool 0

network xxx.xxx.xxx.0 255.255.255.0

domain-name gerwick.com

dns-server 207.155.183.72 206.173.119.72

netbios-name-server 192.168.81.2

default-router 192.168.81.1

!

!

!

!

interface FastEthernet0/0

ip address xxx.xxx.xxx.1 255.255.255.0

no ip directed-broadcast

duplex auto

speed auto

!

interface Serial0/0

ip address 172.16.16.1 255.255.255.252

no ip directed-broadcast

service-module t1 clock source internal

service-module t1 timeslots 1-24

!

interface FastEthernet0/1

ip address 172.16.16.5 255.255.255.252

no ip directed-broadcast

duplex auto

speed auto

!

interface Serial0/1

ip address 172.16.16.9 255.255.255.252

no ip directed-broadcast

service-module t1 clock source internal

service-module t1 timeslots 1-24

!

ip classless

ip route 0.0.0.0 0.0.0.0 172.16.16.6

ip route 192.168.82.0 255.255.255.0 172.16.16.2

no ip http server

!

access-list 10 permit any

access-list 11 deny any

!

line con 0

transport input none

line aux 0

line vty 0 4

exec-timeout 0 0

password xxxxx

login

transport preferred none

!

no scheduler allocate

end

When i check the interfaces i get this

2600:

Interface IP-Address OK? Method Status Protocol

FastEthernet0/0 192.168.81.1 YES TFTP up up

Serial0/0 172.16.16.1 YES manual up up

FastEthernet0/1 172.16.16.5 YES manual up up

Serial0/1 172.16.16.9 YES manual down down

1700:

Interface IP-Address OK? Method Status Protocol

FastEthernet0 192.168.82.1 YES TFTP up up

Serial0 172.16.16.10 YES manual down down

Serial1 172.16.16.2 YES manual up up

I can't see what i'm missing.

1 ACCEPTED SOLUTION

Accepted Solutions

Re: 2 WICs in 1700 and 2600 only one up

Try setting the clock source to line on one end and internal (which is already configured) on other end

4 REPLIES

Re: 2 WICs in 1700 and 2600 only one up

Try setting the clock source to line on one end and internal (which is already configured) on other end

Silver

Re: 2 WICs in 1700 and 2600 only one up

on the 1700 s0 is down down , can you paste in a sh int of s0 , you are not getting DCD if you have the cable plugged in to the demarc and to the router this is more than likely a carrier problem

New Member

Re: 2 WICs in 1700 and 2600 only one up

What kind of WIC modules do you have? WIC-1T or WIC-2T? Is the router the new Cisco 2600 modular series?

If so in the W0 and W1 slots. They use the same bus on the main board. Here is a link on the WIC-2T.

http://www.cisco.com/en/US/partner/products/hw/modules/ps3129/products_tech_note09186a00800b0858.shtml

New Member

Re: 2 WICs in 1700 and 2600 only one up

Turns out it was the clock source. when i adjusted the setttings to this:

2600:

!

interface Serial0/0

ip address 172.16.16.1 255.255.255.252

no ip directed-broadcast

service-module t1 clock source internal

service-module t1 timeslots 1-24

!

interface Serial0/1

ip address 172.16.16.9 255.255.252

no ip directed-broadcast

service-module t1 timeslots 1-24

!

1700:

!

interface Serial0

ip address 172.16.16.10 255.255.255.252

service-module t1 clock source internal

service-module t1 timeslots 1-24

!

interface Serial1

ip address 172.16.16.2 255.255.255.252

service-module t1 timeslots 1-24

!

I was able to get the interfaces up. I'm not sure why this worked but it did, thanks for the recomendation on changes the clock source.

112
Views
0
Helpful
4
Replies
CreatePlease to create content