Cisco Support Community
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Announcements

Welcome to Cisco Support Community. We would love to have your feedback.

For an introduction to the new site, click here. If you'd prefer to explore, try our test area to get started. And see here for current known issues.

New Member

2509 to 500-CS Async Connection Problem

We are currently using an ASM-CS comm server with 16 Async lines to connect to several 500-CS comm servers and 2509 access servers. The connections are via AT&T/Lucent secure data 1910 modems (STU-III) over leased/dedicated POTS lines. The network is isolated.

We are trying to replace the ASM-CS with two 2509 access servers. I am successful connecting 2509 to 2509, but am unable to connect 2509 to 500-CS.

Config (minus unused ints) for the source 2509 is:

!

version 12.1

no service single-slot-reload-enable

service timestamps debug uptime

service timestamps log uptime

no service password-encryption

service internal

service old-slip-prompts

!

hostname cs-hub

!

enable password <removed>

!

ip subnet-zero

!

interface Ethernet0

ip address 89.10.1.1 255.255.0.0

ip helper-address 89.11.255.255

!

interface Async1

bandwidth 38400

ip address 89.17.251.251 255.255.0.0

ip tcp header-compression

ip ospf cost 2604

ip ospf retransmit-interval 1

keepalive 10

async dynamic routing

async mode interactive

!

router ospf 89

log-adjacency-changes

network 89.10.0.0 0.0.255.255 area 0.0.0.10

network 89.134.0.0 0.0.255.255 area 0.0.0.134

network 0.0.0.0 255.255.255.255 area 0.0.0.0

!

ip classless

ip route 89.134.0.0 255.255.0.0 89.17.252.252

no ip http server

!

line con 0

line 1

modem InOut

no exec

transport preferred none

transport input all

autoselect slip

speed 38400

flowcontrol hardware

line 2 8

line aux 0

line vty 0 4

password <removed>

login

!

end

Config for the corresponding 500-CS is:

version 9.1

!

hostname cs-9bs

!

enable-password <removed>

!

ip routing

!

interface Ethernet 0

ip address 89.134.128.1 255.255.255.0

no lat enabled

no mop enabled

!

interface Async 1

ip address 89.17.252.252 255.255.0.0

ip tcp header-compression

!

router ospf 134

network 89.134.0.0 0.0.255.255 area 0.0.0.134

network 0.0.0.0 255.255.255.255 area 0.0.0.0

!

ip name-server 255.255.255.255

snmp-server community manager RW

snmp-server host 89.10.130.56 manager TTY

!

!

line vty 0 4

login

line con 0

line 1

no exec

flowcontrol hardware in

flowcontrol hardware out

modem inout

txspeed 38400

rxspeed 38400

slip routing

slip address 89.17.252.252 255.255.0.0

slip header-compression on

slip dedicated

transport preferred none

line 2

line 3

line 4

line 5

line 6

line 7

line 8

line vty 0

password <removed>

line vty 1

password <removed>

line vty 2

password <removed>

line vty 3

password <removed>

line vty 4

password <removed>

!

end

I've searched the forums for 500-CS and connection problems, and have tried several different config commands, but still no connection from 2509 to 500CS.

Any ideas would be greatly appreciated.

Thanks in advance!

3 REPLIES
Silver

Re: 2509 to 500-CS Async Connection Problem

Try to use software flow control. And also try to use "transport input telnet" command.

New Member

Re: 2509 to 500-CS Async Connection Problem

Thanks for the suggestion. I gave both a try, but to no avail.

I have been successful connecting between the 2509 and 500CS. Seems one of the phone networks we use was the culprit.

From within the 2509 console I am able to ping in/out the async port to/from the 500CS, and in/out the ethernet port to/from a computer on the LAN.

However I am still unable to ping all the way through from Ethernet LAN computer to remote 500 CS via the async port.

Thanks again for the help.

Al

New Member

Re: 2509 to 500-CS Async Connection Problem

Thanks for the suggestion. I gave both a try, but to no avail.

I have been successful connecting between the 2509 and 500CS. Seems one of the phone networks we use was the culprit.

From within the 2509 console I am able to ping in/out the async port to/from the 500CS, and in/out the ethernet port to/from a computer on the LAN.

However I am still unable to ping all the way through from Ethernet LAN computer to remote 500 CS via the async port.

Thanks again for the help.

Al

120
Views
0
Helpful
3
Replies