Cisco Support Community
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Community Member

2950 Bad image loaded - fix?

I loaded an image through ciscoworks last evening adn the image is bad. But it also wiped the original image (even though I had everything checked to ensure low risk).

Now the switch boots up to this prompt

switch:

with a few things I can do. How do I reload a new image to this thing?

Thanks for all your help!

-Tim

2 REPLIES
Bronze

Re: 2950 Bad image loaded - fix?

Download the image and put into your system for which switch console connected by hyperterminal.

Follow this procedure from "switch:" prompt...

1. flash_init

2. load_helper

3. copy xmodem: flash:

4. set BOOT flash:

5. boot

Note : After issuing 3rd command, then use Hyperteminal->Transfer-->send file to select the image to be uploaded to switch with PROTOCOL "xmodem". Please refer the following document how to use "xmodem" transfer with Hyperterminal.

http://www.cisco.com/en/US/products/hw/routers/ps259/products_tech_note09186a008015bfac.shtml

Anonymous
N/A

Re: 2950 Bad image loaded - fix?

You need to do XMODEM to upload the IOS image

The following are the XMODEM procedures :-

Switch: flash_init (return)

Switch: load_helper (return)

Switch: copy xmodem:filename.bin flash:filename.bin (return)

After pressing the enter button, go to the command line of hyperterminal, select transfer then Send file. Press the browse button and find the IOS image. Change the protocol to xmodem and press send. At this point the switch will start to download the IOS image, it could take up to 45 minutes.

Switch:

Switch: set BOOT flash: filename.bin (return)

Switch:reset

144
Views
0
Helpful
2
Replies
CreatePlease to create content