Cisco Support Community
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Announcements

Welcome to Cisco Support Community. We would love to have your feedback.

For an introduction to the new site, click here. If you'd prefer to explore, try our test area to get started. And see here for current known issues.

New Member

5000 Port set to 10/half doesn't connect but 100/full does

Have a WS-C5000 with a card WS-X5213 running 4.5(5). When we connect a pc to the port, the PC is set for Auto negotiation. If the Port is set to 10/half, the port shows not connect and they are unable to connect. If the port is set to 100/full they are able to connect. Any ideas? Thanks.

  • Other Network Infrastructure Subjects
2 REPLIES
New Member

Re: 5000 Port set to 10/half doesn't connect but 100/full does

For speed and duplex negotiation either set both ends to auto negotiate or static assign both switch port and client to desired setting (both 10/half or 100/full). The default is auto on both switch port and host NIC card, the auto negotiate is fairly stable but some admins still lock down with static settings.

Regards,

Paul

Re: 5000 Port set to 10/half doesn't connect but 100/full does

That is "normal".

See link for reasons:

http://www.cisco.com/warp/public/473/46.html#general

Always set end devices and switch to same (ie auto/auto or fixed/fixed). Servers/printers/network devices I think should always be hard coded to avoid any issues. PC/switch combo can be auto/auto but all others should be fixed.

Steve

134
Views
0
Helpful
2
Replies
This widget could not be displayed.